Er du flyttet til en ny by eller har du brug for at finde en ny tandlæge, fordi du er utilfreds med den gamle? Så er der gode nyheder! I Danmark har vi nemlig frit tandlægevalg, hvilket selvsagt betyder, at du kan vælge din egen tandlæge og dermed finde den, der matcher dig bedst muligt.

Men hvordan skifter man tandlæge? Og hvordan finder du det helt rette sted? Læs med her.

Så nemt er det at skifte tandlæge

Det er utrolig nemt at skifte tandlæge i Danmark. Takket være den elektroniske journalføring, er det faktisk muligt at skifte tandlæge på få minutter. Når du har fundet en ny tandlæge, vil de nemlig spørge efter samtykke til at indhente din journal fra din tidligere tandlæge, og dermed kan du være overført til den nye klinik på rekordtid.   

Tandlægen skal dog bruge din tilladelse, da det hører ind under persondatalovgivningen at indhente den type oplysninger, der er i din journal og omkring din person. Efter at du har sagt ja, er resten dog en formssag.

Undersøg din nye tandlæge på forhånd

Hvis du skifter tandlæge, fordi du er utilfreds med din nuværende, så skal du naturligvis undersøge dine muligheder grundigt, før du skifter, så du ikke havner et uheldigt sted igen.

I dag er der så mange oplysninger og anmeldelser tilgængeligt online, at det er nemt at undersøge forskellige tandklinikker og deres renomme. Find derfor blot en lokal tandlæge og undersøg, hvordan de er vurderet på Trustpilot og Google.

Husk også at undersøge, om tandlægen har særlige tilbud, som kunne være relevante for dig. Det er f.eks. ofte, når en tandlæge tilbyder studierabat eller hvis der er en ordning til pensionister. Mange tandlæger har denne type tiltag og der kan være penge at spare afhængigt af dit valg.

Undersøg med andre ord klinikkens renomme og den enkelte kliniks tilbud, så er du godt på vej til at finde et fornemt match.