Det kan være et stort projekt, når der skal renoveres i boligen. Derfor er det en god idé, hvis du fra starten sikre dig et overblik og lægger en køreplan for projektet. Vi bringer dig her en række gode råd, som du kan tage med i din planlægning.

Overvej rådgivning

Hvis der er tale om et større renoveringsprojekt, vil det ofte kunne svare sig at tage en rådgiver med på råd, medmindre du har erfaring selv. En rådgiver koster ekstra, men kan sikre, at du overholder alle regler i forbindelse med dit byggeri, ligesom du har de rette folk til opgaven. Det sikrer nemlig det rette aftalegrundlag med håndværkere, ligesom du får en professionel hjælp til byggegodkendelser m.m.

Læg et budget med plads til det uforudsete

Mange mennesker bliver overraskede, når deres budget skrider og byggeriet bliver dyrere. Men dette er ganske normalt, og faktisk bør det kunne afhjælpes ved at indlægge en buffer på 15-20% i budgettet. På den måde er der plads til, at der opstår en forsinkelse, at der skal indkøbes ekstra materialer til X og Y eller at der sker noget helt tredje.

Hav en god forsikring

Det er ikke givet, at din almindelige husforsikring dækker dig, når du starter dit nye projekt. Derfor skal du sikre, om du er dækket ind eller ej. Er du ikke, skal du forud for opstart tegne en forsikring, der beskytter dig – og som også beskytter mod tyveri af byggematerialer, hvilket desværre ofte finder sted.

Hav aftaler på plads

Til nogle af byggeprojektets faser får du måske brug for en særlig maskine eller særlig type arbejdskraft. Skal du f.eks. bruge en større kran, kan du tage fat i BAS Kraner A/S, mens de er de enkelte håndværksfirmaer du skal tale med, når du f.eks. skal bruge en specifik fagperson som en VVS´er eller lignende.

Husk desuden at overveje, om du kan blive boende i huset under renoveringen. Alternativt skal der også findes husly, hvilket kan blive en ekstra udgift, medmindre i råder over et sommerhus eller har andre muligheder.