Det kan være svært at finde det rette gulvfirma, når man skal have udført en gulvafslibning eller gulvafhøvling. Der er mange om buddet og det kan være svært at navigere i. Der findes både forskellige kvaliteter af materiale, og udført arbejde selvfølgelig – og dertil også mange forskellige priser. Men hvordan finder man så det bedste tilbud, som både er til den rigtig pris men uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

Jeg stod for nyligt i selv samme situation, da jeg i forbindelse med en flytningen skulle have ordnet mine gulve. Og det var faktisk ikke kun valg af gulvmand, jeg var i tvivl om men også hvilket arbejde, der skulle udføres – jeg kan lige så godt være helt ærligt, jeg aner nul og nix om gulve, jeg ved bare, at jeg gerne ville beholde de trægulve, der var i min nye lejlighed, men de var sgu noget medtaget. Jeg gik derfor igang med at undersøge internettet tyndt for både information om gulvbehandlinger, men også forskellige gulvfirmaer. Jeg var faktisk overrasket over, hvor meget information jeg kunne finde om det. Hvis jeg før tænkte, at jeg intet vidste om gulvbehandlinger, så ved jeg ihvertfald noget mere nu! Men jeg fandt ud af, at man hos de fleste kan bestille en gulvmand, som kommer ud og kigger, rådgiver og giver et uforpligtende tilbud. Jeg bookede tre forskellige gulvfirmaer, da jeg gerne ville have noget at sammenligne med. De sagde alle tre nogenlunde det samme, men der var alligevel en smule forskel i pris, men også på min mavefornemmelse i hvem af dem, som jeg var mest tryg ved at lade udføre arbejdet, og som jeg følte forstod mine ønsker bedst. Jeg valgte gulvfirmaet NC Gulve, og bookede med det samme en aftale til at få fikset mine gulve. Vi aftalte, at gulvet først skulle slibes, derfor skulle det have en efterbehandling – og eftersom det blanke gullige look ikke lige er mig, aftalte vi, at det skulle efterbehandles med mat, hvid lak. Det gør, at gulvets lyse farve kommer frem, og som det indikeres bliver mere hvid og mat fremfor blankt. Jeg fik god vejledning i forhold til, hvordan jeg fremover skal vedligeholde det, hvilket er super rart at have styr på. Jeg havde aldrig tænkt over at måden jeg vasker gulv på, for eksempel har betydning for udseendet på gulvet. Alt i alt var det en super god oplevelse, og jeg vil klart anbefale, at man kigger sig lidt omkring og vælger den gulvmand, hvor kemien og mavefornemmelse er bedst, det var ihvertfald det rigtige valg for mig.