Det er bare ikke sjovt at punktere på cyklen når man er langt væk hjemmefra. Er du racercykelrytter, så kommer du hurtigt mange kilometer hjemmefra. Hvis du så er så uheldig at punktere midt på landevejen 50 km hjemmefra, så kan det bare godt blive en lang dag – hvis du ikke har styr på dit cykelværktøj til turen. Har du til gengæld styr på dit cykelværktøj til turen, så er en punktering ingen sag at klare, og du kan stadig komme hjem på cyklen.

Dækjern

Hvis du er så uheldig at punktere midt på landevejen og du skal til at stå og lappe din cykel, så er det virkelig en god ide at have et dækjern med. Det er nemlig et stykke cykelværktøj, som du bruger til at løsne dit dæk med sådan at du nemmere kan få det af og dermed komme til at lappe din cykel. Har du ikke et dækjern med, så kan det være noget nær umuligt at komme ind til selve cykelslangen, som der er gået hul i. Kan du ikke komme ind til cykelslangen, ja så kan du ikke lappe den og du kan dermed ikke komme til at cykle videre.

Lappegrej

Udover at du altid bør have et dækjern med, når du skal ud og cykle, så bør du også altid have lappegrej med. Fordi er du så uheldig, at du punkterer, ja så er du nødt til at kunne lappe din cykel, før du kan cykle videre. Hvis du er punkteret midt på landevejen langt væk hjemmefra, så er det ikke til at sige, hvornår der næste gang kommer en bus, du kan tage med. Derfor bør du altid have cykelværktøj med til at kunne lappe din cykel, hvis du skal ud og cykle længere ture. Dette gælder både for racercykler men også for mountainbikes, hvor man også ofte køre mange kilometer væk fra hjemmet. En punktering er aldrig sjov, men den er endnu værre, hvis man ikke har cykeludstyret i orden – så man kan lappe sin cykel der, hvor uheldet sker.

Cykelslange

Du kan også være så uheldig, at du punkterer så kraftigt, at det ikke er nok at lappe din cykel med lappegrej. Er din punktering så slem, så er du nødt til at bruge en ny slange før at du kan cykle videre. Derfor er det også altid en god ide at have en ekstra slange med, som du kan komme ind i dit dæk. Det er nemlig ikke altid, at cykelværktøjet kan reparere den slange, der sidder i dækket i forvejen. Derfor for at være på den sikre side – husk også altid en ekstra cykelslange til dine lange cykelture.

En lille cykelpumpe

Det nytter ikke noget, at kunne lappe sin cykel hvis ikke man også har en lille pumpe med. For har du ikke en lille cykelpumpe med, så vil du ikke kunne pumpe luft i cykelslangen efter du har lappet den og så kan du alligevel ikke cykle videre.