I daglig tale kan vi lettere henslængt tale om at være deprimeret for tiden, eller at noget har været deprimerende. Det er dog noget helt andet decideret at være ramt af depression.

Selvom depression kan komme i forskellige sværhedsgrader, er det alvorligt, hvis man i længere tid har følt sig deprimeret uden at selv at have været i stand til at hive sig ud af det. Og det kan være anbefalelsesværdigt at få behandlet depressionen hos en psykolog i København.

Psykologers behandling af depression

Når vi taler om depression, kan det lyde som om, det er en entydig størrelse, som der findes én behandling på. Sådan kan det være med de fleste fysiske lidelser: anklen er brækket og skal opereres og derefter i gips i en rum tid.

Anderledes er det med psykiske problemer. Og det er derfor, at der er mange forskellige former for behandling. Vil man gerne opsøge en psykolog, kan det derfor være en fordel at sætte sig ind i de forskellige tilgange om mærke efter, hvad der umiddelbart virker mest rigtigt for en.

 

Man kan finde psykologer, der griber ind over for adfærdsmønstre og dårlige vaner, der fører til depression. Andre har fokus på, hvordan ens måder at tænke på skaber depression. Depression kan også anses som værende en reaktion på tab af meningsfuldhed ved tilværelsen, som så skal opbygges igen. Andre psykologer behandler depression som noget uløst i ens fortid og skaber bevidsthed omkring mere ubevidste mekanismer, som gør os deprimeret. Og der er også andre tilgange.

Vælg den rigtige psykolog i København for dig

At gå til psykolog er noget personligt. Psykologen foran dig er heller ikke en maskine, der kan printe en behandling ud til dig som en recept. Det er et menneske med sit eget personlige præg på samtalen og arbejdet. Og er kemien der ikke, er vigtige at respondere på det og finde en anden psykolog. Der er ikke noget personligt i den beslutning. Det er det samme som at returnere en trøje, som har vist sig ikke at være i den rigtige størrelse. Valget er vigtigt.