Hashmisbrug er et stigende problem i Danmark. Flere og flere unge begynder at misbruge hash, og det er ikke altid let at vide, hvad man skal gøre, hvis man oplever et hashmisbrug hos en ven eller et familiemedlem. Her får du nogle gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du oplever et hashmisbrug.

Søg viden omkring hashmisbrug

Det første du skal gøre, hvis du oplever et hashmisbrug, er at søge viden omkring hashmisbrug. Det er en god idé at læse om emnet, så du kan blive klogere på, hvordan hashmisbrug påvirker den enkelte, og hvordan man kan behandle et hashmisbrug. Der er mange gode ressourcer at finde online, og det kan være en god idé at tage kontakt til en ekspert på området, hvis du har spørgsmål.

Tal med den person, der misbruger hash

Det er en god idé at tale med den person, der misbruger hash. Du kan forsøge at finde ud af, hvad der ligger til grund for misbruget, og hvordan den pågældende har det. Det kan være en god idé at støtte den pågældende, og hjælpe til med at finde en behandling, hvis det er nødvendigt.

Søg hjælp hos en professionel

Hvis du oplever, at et hashmisbrug er et problem for den pågældende, og der ikke er mulighed for at stoppe misbruget, så kan det være nødvendigt at søge hjælp hos en professionel. Der er mange forskellige behandlingsformer for hashmisbrug, og det er en god idé at tage kontakt til en ekspert, der kan hjælpe dig med at finde den rette behandling. Hvis du har et familiemedlem eller en ven, der misbruger hash, så er det vigtigt, at du søger viden omkring emnet, så du ved, hvordan du kan hjælpe den pågældende. Klik her for at få hjælp til behandling for misbrug af hash.

Sørg for at den nu clean hashmisbrugers hjemmelige miljø gavner personen

Det er vigtigt at sørge for, at de omgivelser, som den clean hashmisbruger kommer i, er gavnlige for personen. Det er derfor en god idé at sørge for, at der ikke er hash eller andre rusmidler i hjemmet, og at omgivelserne generelt er gavnlige for personen, så der ikke er mulighed for, at der opstår et nyt hashmisbrug. Måske skal man som pårørende endda tage et kig på vedkommendes vennekreds og se om man kan hjælpe med at skære ned på de kontakter, der kan være skadelige for den clean hashmisbruger.