Der er rigtig mange forhold at tage sig af, når man skal arrangere den sidste afsked for en afdød. Typisk tilfalder opgaven den nære familie, som desværre ofte er dem, der er i den største sorg. Det efterlader familien i en situation, hvor der både skal holdes styr på tankerne og de mange følelser. Derfor er det helt normalt, at man får en bedemand til at hjælpe for bedre at kunne overskue processen. Det fortæller vores lokale bedemand i Esbjerg, som har givet os flere gode grunde til, at det er værd at få professionel hjælp til at planlægge begravelsen.

Du er i en meget svær periode af dit liv

En af de vigtigste årsager til at få hjælp til at arrangere begravelsen er, at du som person vil være i en tid, der er præget af sorg. Sorg kan være en meget vanskelig størrelse at definere, fordi den er så forskellig fra person til person. For nogle hersker det rationelle sind, hvor man er afklaret og – på trods af at være ked af det – har mere overskud. For andre er det derimod som om, at de kan opleve, at det er svært at håndtere følelser som vrede og gråd, mens de også pludseligt kan blive kede af det eller opleve at opføre sig på måder, som ellers ikke ligner dem.

Når der kommer en bedemand med ind over hele processen, får man som person – uanset hvor hårdt man er ramt – plads til at fokusere på at bearbejde tabet eller planlægge. Bedemanden vil hjælpe med alle dokumenter, som skal udfyldes, ligesom han kan sørge for, at der bliver bestilt kiste eller urne, at der bestilles en gravsten, at der indrykkes en avisannonce med taksigelse til gæster, der mødte op etc.

Bedemanden er derfor en garant for, at alt forløber ordentligt, og at der vil være tale om en flot begravelse eller bisættelse i den afdødes ånd. På den måde bliver der taget ordentligt afsked med den afdøde, i et forløb hvor familien får plads til at sørge.