Ønsker du at gøre dit køkken mere miljøvenligt? Hvis ja, så er du heldig! I dette blogindlæg vil vi diskutere tre enkle tips, der vil hjælpe dig med at reducere din miljøpåvirkning i køkkenet. Fra at bruge mindre vand til at genbruge gamle materialer – vi har fået dig dækket ind. Så læs videre, og begynd at gøre dit køkken mere bæredygtigt i dag!

Udskift folie og stanniol med alternativer i silikone

Når du skal passe frugt, madrester eller andet mad ind, så bruger de fleste af os folie eller stanniol. Det er produkter, der er lavet til engangsbrug. Det vil sige, at man bruger det, og når man erfaring, færdig med det, så smider man det i skraldespanden. Altså 100% ressourcespild. Udskift materialerne med silikone i stedet for. Elou tilbyder genanvendelige køkkenhelte i silikone, som nemt kan være en god erstatning for husholdningsfilm, stanniol, og hvad vi ellers køber og smider ud efter brug. Køb silikonelåg, som du kan bruge igen og igen. De købe et sæt á 6 størrelser, så uanset om du skal tilslutte en vandmelon, citron eller en lille skål, så kan du finde et der passer i diameteren.

2 . Invester i et vandfilter

Hvis du har vand fra hanen, er der stor sandsynlighed for, at det er af ret god kvalitet. Men der er steder i verden, hvor vandet ikke er så rent og sundt at drikke. I disse tilfælde kan det være en god idé at købe et vandfilter, som du skruer på vandhanen. Der findes forskellige typer af vandfiltre med forskellige niveauer af ydeevne. Det mest almindelige og mest kendte vandfilter er Brita-vandfilteret.

Når du har et vandfilter, behøver du ikke længere at købe vand på flaske. Det er ikke kun dyrere, men det skaber også bjerge af plastaffald. Så spar nogle penge, og skån miljøet ved at investere i et vandfilter.

3 – Køb køkkenredskaber i bæredygtige materialer

Når du skal købe nye køkkenredskaber, skal du sørge for at vælge dem, der er fremstillet af bæredygtige materialer. Der findes mange forskellige muligheder på markedet, så undersøg dine muligheder, og find dem, der passer bedst til dine behov. Bambus er et godt, bæredygtigt materiale til køkkenredskaber, da det er stærkt og holdbart. Det er også en vedvarende ressource, så det vil ikke udtømme jordens ressourcer. En anden god mulighed er rustfrit stål. Det er holdbart og nemt at rengøre, hvilket gør det til et praktisk valg til køkkenet. Pointen er, at du bør holde dig fra ren plastik. Skeer, skåle og spækbræt af plastik holder ikke længe og ender meget hurtigt på lossepladsen. Så sørg for at vælge bæredygtige materialer, når du køber nye køkkenredskaber.

Vi håber, at du nød disse tre tips til et miljøvenligt køkken. Hvis du også gerne vil tænke mere bæredygtigt i dit køkken, så bør du kigge på hjemmesiden Elou, hvor du kan finde god inspiration til alternative og bæredygtige redskaber og produkter. Det gælder både i køkkenet, badeværelset stuen og udendørs. Gør det for din egen samvittigheds skyld og mest for jordens skyld.