Det er en stor beslutning, når der skal lægges nyt tag på hjemmet. Ikke blot fordi der kan være tale om en længere periode, hvor der er håndværkere i hjemmet og en vis grad af byggerod, men også fordi det kan være en tung udgift. Derfor er det vigtigt, at det hele planlægges nøje og følger en god køreplan. Vi bringer her en række påmindelser, så du ved, hvad du skal huske at overveje.

Indtænk en buffer i dit budget

Der siges populært, at du skal indtænke en buffer på 20% i dit byggeprojekt. Dette er en buffer, som skal kunne dække uforudsete hændelser. Det kunne f.eks. være byggevarer, der bliver forsinket og dermed forsinker projektets slutdato, pludseligt behov for at bruge penge på at styrke undertaget, prisstigninger i byggematerialer og meget mere.

En buffer er din ven i nøden, da du ikke risikerer at gå voldsomt over din økonomiske smertegrænse, fordi du netop har forudset, at det uventede kan finde sted.

Læg en realistisk tidsplan

Når du skal have lagt et nyt tag, kommer du ikke til at have dit hjem på samme måde, som du plejer. Dette skyldes, at man kan blive stresset over at se stillads, have håndværkere på besøg dagligt og måske endda grue for, at vejret pludselig kan blive en fare for det nu blottede hus.

For at undgå denne type af stress og bekymringer skal du lægge en god og realistisk tidsplan, som du får godkendt. Har du en rådgiver med i projektet, er dette hans opgave, hvorfor du også vil kunne gå til denne person med din utilfredshed, hvis tidsplanen rykker sig. Af samme årsag er det nøje værd at tænke over, om du vil spare rådgiveren væk og gøre det selv – eller om du vil have en kontaktperson til dine bekymringer og spørgsmål undervejs.

Få hjælp fra et velrenommeret firma

Det kan som sagt være både økonomisk stressende og føles en smule som om, at dit hjem invaderes af håndværkere, når du skal have lagt et nyt tag. Derfor bør du sørge for at alliere dig med et godt firma, som kan klare opgaven til den aftalte pris, og kan levere til aftalt tid. Når du skal finde et sådant firma, er det ofte en god idé at sætte tid af til at undersøge flere muligheder på internettet. Se på anmeldelser på både Trustpilot og Google, hvor du kan få en idé omkring, hvorvidt firmaets kunder er tilfredse.

Mangler du hjælp til at få lagt et nyt tag – og skal oplevelsen være professionel? Så se mere på https://jysktagkompagni.dk/, hvor du også kan bruge firmaets tagberegner og få et prisestimat med det samme.