Livet er hektisk for moderne mennesker. Telefoni og internet muliggør, at vi konstant er tilgængelige, og størstedelen af vores omverden har en direkte forventning om det. Vi gør alt, hvad vi kan for at følge med i, hvad der foregår både i vores nærmiljø og på den globale scene. Og vi arbejder på livet løs.

De fleste af os bruger mindst en tredjedel af vores liv på at arbejde. Mens nogle elsker deres arbejde, og nærmest ikke kan få nok af det, er vi mange, der mest af alt elsker de frie stunder. Stunderne, hvor vi kan trække os tilbage til hjemmets betryggende rammer og hengive os til de fritidsaktiviteter, som vi holder af.

Fritid kan tage mange former. Men hvis din bolig omfatter et grønt område, er der en god sandsynlighed for, at du af og til bruger dine ledige øjeblikke i selskab med haven. Du er ikke alene. Og der er mange grunde til, at vi elsker vores haver.

Den elskelige have

Dine sanser stimuleres, når du befinder dig i haven. Dine øjne opfanger et rigt udvalg af farver, og du kan nyde fuglenes kvidder, mens solens stråler varmer din hud.

Havens nærmest terapeutiske effekt er særligt gældende, hvis man løbende sørger for at vande græsset, rive bladene sammen og plante nye buske eller blomster.

Og undersøgelser viser, at havearbejde faktisk er noget af det bedste, du kan foretage dig i din fritid.

Havearbejde er godt for både dit sind og din krop. Dertil er få ting mere hyggelige end et haveprojekt, som du kan varetage i samarbejde med dine nærmeste.

Fra de store til de små haveudvidelser

Hvis du og din familie bruger lidt for meget tid på sofaen, kan du med fordel begynde at udtænke nogle haveudvidelser, som I kan lave sammen.

I kan for eksempel gå i gang med at bygge havemøbler, som I kan bruge i løbet af sommerhalvåret. Bruger I lidt tid på at researche processen, kan I måske endda få lagt fundamentet til en terrasse. Men et haveprojekt behøver langt fra at være kompliceret for at være givende.

Selv mindre udvidelser som for eksempel buske med tibetansk kirsebær kan gøre en kæmpe forskel for de boliger, hvis haver trænger til en kærlig hånd.

Få råd til drømmehaven

De fleste ting koster penge. Og uanset om du planlægger mindre havetilføjelser eller den helt store restaurering, kræver det, at du har plus på kontoen. Heldigvis har det sjældent været nemmere at optage lån, end det er i dag.

Lån penge kredit og få råd til din drømmehave. Der findes et væld af låneudbydere, og fælles for de fleste af dem er, at ansøgningsprocessen er nem og hurtig.