Flere og flere mænd bliver meget bevidste om hvordan de går klædt, og modeindustrien boomer inden for mode til mænd. Nogle tænker måske, at som mand kan det da ikke være så svært at finde det rigtige sæt tøj. Det er jo bare en underdel og en overdel, men der er faktisk utrolig mange beklædningsgenstande at vælge imellem indenfor herremode.

Casual herremode

Når vi snakker tøj til mænd, er der en ting du skal tænke over som det allerførste. Hvad er min personlige stil? Der findes uanede muligheder at vælge imellem indenfor mandemode, så hvis du står overfor en fornyelse af garderoben er dette det første spørgsmål du skal stille dig selv.

Underdelen

Indenfor casual mode findes der en masse forskellige muligheder. Der er de klassiske blå jeans, som kan sættes sammen med alt, skjorter, blæsere, T-shirts, cardigan osv. Det er også blevet meget populært med herrebukser med en lille smule stræk i, da de sidder godt og er meget behagelige at have på. Herrebukser behøver nødvendigvis ikke komme i jeans blå, sort eller grå. Du kan få pæne herrebukser i lilla, rød, grøn, gul osv. Det hele handler om hvilken stil du er til.

Overdelen

Når vi kigger på overdele til mænd er der også her ufatteligt meget tøj at vælge imellem. Måske er du typen der helst går i T-shirts, eller måske vil du hellere iføre dig en skjorte. Også her handler det om hvilken stil du er til. Det er derimod også vigtigt at du har noget forskelligt at vælge imellem, også til de forskellige årstider. Hvis du er vild med T-shirts, bør du også investerer i en god cardigan eller en langærmet trøje du kan hive henover hovedet når det bliver koldere udenfor.

Tøj til fest og begivenheder

Når vi snakker herretøj til fest kommer det her igen an på hvilken type du er. Nogle mænd vil gerne bære et stilfuldt jakkesæt til specielle lejligheder, hvor andre mænd hellere iføre sig et par pæne herrebukser og en skjorte. Så tænk på hvad du selv vil føle dig mest tilpas i. Det kommer også meget an på hvilken slags begivenhed du skal til. Der er forskel på om du klæder dig på til din onkels 50-års fødselsdag som holdes i haven med grill og øl, eller om du klæder dig på til din bedste vens bryllup.

Underdelen

Når du skal finde tøj til en finere lejlighed skal du først og fremmest tænke over hvad du vil føle dig godt tilpas i. Der er ikke noget værre end at møde op til en fest i tøj du ikke føler dig tilpas. En pæn underdel kan sagtens være et par almindelig pæne herrebukser enten i en neutral farve, eller en farve med lidt mere power.

Det kan også være et par jakkesætsbukser. Hvis du skal ud og investere i et par rigtig pæne bukser til dit jakkesæt bør du altid gå til en butik der har en skrædder tilknyttet. Det er nemlig meget sjældent at man passer størrelserne perfekt. En skrædder vil tilpasse bukserne lige præcis til dig så dine nye bukser sidder lige som de skal.

Overdelen

Også her handler det meget om hvad du vil føle dig tilpas i, og selvfølgelig også, hvad der er passende i forhold til den begivenhed du skal til. Når du skal købe en pæn skjorte eller er smokingjakke, er det også her vigtigt at du går til en herretøjsforhandler der har en skrædderafdeling.

En dyr pæn smokingjakke eller en pæn skjorte kan hurtigt se billig og sjusket ud hvis f.eks. ærmerne er for lange eller korte, eller længden på jakken ikke helt passer. Ofte er prisen for skrædderen ikke særlig meget i forhold til prisen for jakken, og pengene er i den grad givet godt ud, da du får en jakke der er tilpasset din krop.