Nutidens moderne kontorarbejdsplads giver fantastiske muligheder for at arbejde fleksibelt. Aldrig har det været nemmere at planlægge sine arbejdsdage og være effektiv fra næsten hvor som helst – så længe der er en forbindelse til internettet.

En af årsagerne til de gode muligheder for at være produktiv fra nær og fjern skyldes det elektroniske skrivebord – også kendt som Hosted Desktop. Når man taler om dette, er det et udtryk for, at det digitale skrivebord, som du kender fra din computer, kan være med dig overalt – og på alle typer af enheder.

Det betyder, at du kan sidde ved din computer på kontoret og lave en ting, hvilket du kan genoptage på togturen hjem ved at logge på din tablet, og fortsætte med via din egen computer.

Det smarte ved et hosted desktop er, at du bruger det via cloud services – altså ’skyen’. Du har derfor blot brug for at logge ind via en browser for at tilgå dine værktøjer., som typisk er en løsning i form af Office 365. Dine programmer som Word, PowerPoint og sågar dine dokumenter, billeder m.m. vil så alt sammen ligge i denne sky, som du kan tilgå fra alle steder med internetforbindelse. Det gør det utroligt let at arbejde – uanset hvor man er.

Husk at indtænke sikkerhed

Fjernskrivebordet ER smart! Men du skal huske at indtænke sikkerhed, når du får løsningen. Sørg derfor for, at det er sikkert at anvende for din bruger. Du kan blandt andet gøre dette ved at have en god indbygget to-trins-godkendelse, hvor man skal bekræfte sit login fra en tilknyttet mobilenhed eller e-mailadresse.

Desuden kan det være en god idé at opsætte effektive filtre for den mailklient, som bruges i firmaet. På den måde kan mange mails med forsøg på phishing blive fjernet og sorteret fra, så de ikke lander i den ansattes indbakke.

Husk desuden også at have en god backup-løsning til den data, som i gemmer i skyen. Det kan være katastrofalt at miste arbejde, og det kan sætte en virksomhed timer, dage eller måneder tilbage i deres udvikling.

Du kan læse mere om Hosted Desktop på https://intrahost.dk/.