Lejlighedssange er en disciplin i sig selv. Det er noget som er nærmest uundgåeligt at komme til at skulle lave, hvis du vil lave et festligt indslag.

Derfor er det vigtigt at vide hvad det er man taler om, når det kommer til at skrive en god lejlighedssang.

Her kan du læse om forskellige gode tips og tricks, som du kan bruge til at lave din sang til et sikkert hit. Det er nemlig få ting der kan løfte din sang til højere højder.

Skriv en relevant sang

Det der tit skiller en god festsang fra en dårlig en, er om den faktisk handler om noget. Hvis ikke din sang handler om noget relevant, er den kedelig at synes. Derfor kan du ikke bare skrive den om hvad som helst.

Særligt pinlige historier er gode, hvis du fx skal til konfirmation. Sangen skal helst provokere en lille smule. Et godt eksempel på en sjov historie, kan være noget i retningen af en kviklåns historie.

Med kviklån går det jo altid glat, men når det ikke handler om for mange penge, kan det nemt blive en sjov historie. Det kan være at det har været nødvendigt at lave et samlelån, fordi du nogle gange har brug for at samle dine lån.

Skriv en vittig sang

Det er vigtigt at bruge sin humor, når du skal skrive din lejlighedssang. Derfor er det vigtigt at du laver små jokes hen ad vejen.

Her kan du nemt bruge rim, til ta lave jokes med. Noget er sjovt, når du forventer noget men så bliver overrasket. For nogle tror nemlig at lejlighedssange er sjove i sig selv, men det er en fejl at tro det. For underholdningen skal ikke komme alene.

Det er simpelthen ikke sjovt. Skal du fx skrive en sang til konfirmation, går det slet ikke at du ikke har styr på dine jokes. Til sådan en lejlighed vil der nemlig være mange lejlighedssange, og det handler om at skille sig ud. Derfor er det vigtigt at sætte gang i kreativiteten, når du skriver sangen.

Fremhæv det gode ved den/dem du skriver sangen til

Noget af det bedste man kan gøre for andre mennesker, er at få dem til at se godt ud. Det er også vigtigt at huske det når du skriver din sang. Du skal huske at mange skal synge den, så det er ikke nok at synge at vi har med en gæv gut at gøre.

Nej, de her sange skal overraske, og rose på punkter man ikke havde forventet. Det er vigtigt at fremhæve alt det bedste ved dem du holder af. At skrive en sang er også en god chance for at få sagt alle de ting man tænker på i hverdagen, men ikke får sagt.