Glasfilter og glasvæv er populære i mange danske hjem. Førhen har man ofte benyttet sig meget af savsmuldstapet, men det er mange steder blevet erstattet af glasfilter og glasvæv.

Disse er bredere end mange andre slags tapeter, hvilket gør dem nemmere at arbejde med. Derudover kan du få et fantastisk resultat, og det er derfor, at glasfilter og glasvæv er blevet så populært i mange danske hjem.

Hvilket filt eller væv skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer af væv og filt, og derfor kan det også være svært at finde rundt i, hvad man skal vælge – find glasvæv i høj kvalitet her.

Det første du skal gøre, er at tage et godt kig på dine vægge og vurdere deres tilstand. Hvis der stadig sidder gammelt tapet på, så kan det være nødvendigt at fjerne det og spartle væggene op på ny. Her kan du bagefter vælge mellem forskellige typer af glasfilt, som grundet glasfilt, almindelig ugrundet glasfilt, varmebehandlet glasfilt eller problemløser filt.

Den sidste type er noget, du kan bruge, hvis du gerne vil finde en nemmere løsning. Lad os se lidt nærmere på det.

Løs ujævnheder med problemløser filt

Problemløser filt lyder som et lidt sjovt navn til en type filt. Ikke desto mindre, så passer navnet perfekt, for det er nemlig lige dét, filten kan.

Hvis du synes, det er alt for besværligt at skulle til at fuldspartle væggen, inden du begynder at sætte filten på, så kan du i stedet for bruge ”problemløseren”.

Denne type glasfilt kan nemlig lægges over en ujævn flade og udjævne væggen. Den kan altså dække rigtig mange ujævnheder, hvilket gør arbejdet lidt nemmere. Denne type filt sættes op med tyk vævlim og dækker som sagt mange ujævnheder, så væggen bliver mere ensformig og nydelig at se på.

Vil du have glatte vægge?

Hvis du er til helt glatte vægge, så kan det dog godt være nødvendigt først at fjerne alt det gamle tapet. Det sikrer nemlig, at væggen bliver helt glat, så du kan være klar til at sætte glasfilt op. Når du skal vælge dit glasfilt, så kan du også overveje, hvilket udtryk du godt kunne tænke dig.

Der er f.eks. nogle, der ligner pudsede murer og nogle, der ligner at de er malet med penselstrøg. Hvad du synes, er pænt, er naturligvis en subjektiv ting, og du skal bare vælge det, du synes, er pænest.

Sådan opsætter du glasfilt og glasvæv

Når du skal opsætte glasfilter og glasvæv, skal du først påføre limen på væggen med en stor rulle – og bruge en pensel i kanterne. Det er vigtigt, at hele området er dækket. Derefter tager du dit tapet og sætter en bane op ad gangen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at glasfilt og glasvæv ikke strækker sig, så du skal være sikker på, at størrelsen passer. Derudover skal du vide, at når det først er sat op, så tager det også nogle kræfter at få det taget ned igen.