Skadedyr er alle væsner, der er skadelige for mennesker, dyr eller planter. De kan overføre sygdomme, beskadige afgrøder og forårsage generel gene. Det er vigtigt at slippe af med skadedyr for at beskytte dit helbred og din ejendom. Særligt for butiksejere, der forhandler fødevare kan skadedyr forsage store problemer. Får butikker besøg af skadedyrene, bliver de nød til at lukke ned ind til dyret er fanget. Det er altså en dyr fornøjelse.

Der er en række måder at slippe af med skadedyr på, afhængigt af skadedyrstypen og skadedyrsgraden. Ved mindre problemer som f.eks. i hjemmet kan du måske bruge husråd eller fælder. Ved mere alvorlige angreb som i det førnævnte tilfælde med butikken, skal du nok tilkalde en professionel skadedyrsbekæmper. De arbejder oftest hurtigt og effektivt.

Midler fra hjemmet som du kan bruge

Der findes en række hjemmemidler, som kan være effektive til at slippe af med skadedyr. Nogle almindelige hjemmemidler omfatter:

– Brug af eddike som et naturligt afskrækkende middel mod myrer

– Lav en spray af vand og sæbe til at slippe af med bladlus

– Brug af æteriske olier som et naturligt myggeafvisende middel

Du kan også forebygge forekomsten af skadedyr, så du undgår at skulle ud i noget af ovenstående. Det kan du gøre ved at beklæde dine ydre vægge af huset med musebånd. Musebånd forhindrer nemlig skadedyr som f.eks. mus i at trænge ind i konstruktionen, så det er en rigtig god investering.

Fælder mod skadedyr

Der findes også en række fælder, der kan bruges til at fange og dræbe skadedyr. Nogle almindelige fælder omfatter:

– Musefælder

– Fluepapir

– Rottefælder

Disse er rigtig effektive i størstedelen af tilfældene, hvor du oplever skadedyr. Der findes endda forskellige fælder – nogle hvor dyret overlever og kan slippes fri i naturen igen og andre, hvor dyret dør. Så vil du gerne tænke på dyrevelfærd, er det også en mulighed.

Professionel udryddelse

Ved mere alvorlige skadedyrsproblemer kan du blive nødt til at tilkalde en professionel skadedyrsbekæmper, som vi før har nævnt. Professionelle skadedyrsbekæmpere har adgang til stærkere pesticider og andre værktøjer, der effektivt kan fjerne problemet. De vil også være i stand til at vurdere skadedyrsangrebets alvor og anbefale den bedste fremgangsmåde.

Står du med skadedyrsproblemer, er du nu forhåbentlig blevet en del klogere på, hvordan du skal håndtere det.