Når du skal til at flytte, er der mange ting at huske. Foruden selve flyttearbejdet, skal du fx også melde flytning til en lang række forskellige myndigheder og organisationer. Læs med her og få et overblik over det du skal huske, når du flytter.

Meld flytning

De fleste husker at melde flytning til folkeregisteret. Men det kan gøre dit liv nemmere, hvis du også husker at melde flytning til følgende:

  • Sport- og fritidsforeninger
  • Dit arbejde
  • Diverse abonnementer
  • Fagforening og A-kasse
  • (Dine børns) skole og daginstitutioner
  • Dyrlæge
  • Bibliotek
  • Alt andet, du kan komme i tanke om

Ovenstående er nogle af de steder, hvor du med fordel kan melde din flytning. Det er ikke altafgørende, men det kan være irriterende at hente posten på den gamle adresse – især hvis du flytter langt. Sørg for at holde øje med alle de steder, der sender dig post, og meld din flytning til dem.

Skift læge

Hvis du flytter mere end 15 km, har du mulighed for at skifte læge gratis. I nogle tilfælde skal du skifte læge. Du kan vælge at lade myndighederne vælge din nye læge, men hvis du selv vil have mulighed for at vælge, skal du huske at gøre det i forbindelse med, at du flytter.

Skat og forsikringer

Hvis du har fået længere på arbejde, er blevet skilt eller flytter sammen med andre, kan det have betydning for både skat og forsikringer. Sørg derfor at gå både din forskudsopgørelse og dine forsikringer igennem, når du er flyttet. Der kan være penge at spare!

Tv, internet og kontingenter

Sørg for at opsige forskellige medlemskaber samt tv og internet i god tid. Typisk er der en opsigelsesperiode, så hvis du er ude i god tid, slipper du for at betale ekstra. Hvis du ikke flytter særligt langt, er det sikkert ikke nødvendigt at opsige fitness, fodbold eller andet. Men det kan være en god anledning til at gå dine abonnementer igennem og se, hvad du egentlig har brug for.

Hvis du husker ovenstående, er du et skridt nærmere på en så smertefri flytning som muligt. Hvis du vil vide mere om flytning, kan du se denne guide til den bedste flytning.