Der er en række praktiske ting, der kan være gode at have styr på, når du skal oprette dit eget firma. Du skal nemlig selv sørge for flere ting, og hvis du har glemt noget, kan det have konsekvenser. Du kan naturligvis opsøge forskellige muligheder for kurser, der ruster dig godt på eventyret ud i at skulle oprette dit eget firma med hvad der måtte høre til. Ellers kan du læse videre herunder, hvor du får et par tips til ting, der er godt at have styr på.

Du skal have en erhvervskonto

Det er vigtigt, at du opretter en erhvervskonto, så din bank bliver opmærksom på, at du driver forretning og skaber en økonomi på baggrund af dette. Der er flere muligheder for at få en erhvervskonto, og læs mere her for at se en oversigt over de forskellige muligheder samt hvilke der er de billigste.

En revisor kan hjælpe dig med regnskabet

Du skal også have godt styr på dit regnskab, da du kan risikere, at SKAT kigger forbi for at se, om alt er, som det bør være. Hvis du har svært ved at overskue dette, kan du med fordel få hjælp fra en revisor, der samtidig påtager sig ansvaret for at få styr på alt, så det er, som det bør- og skal være. Det kan være en god hjælp at have sideløbende, så du kan fokusere på de opgaver, der betyder langt mere for dig.

Dit firma skal CVR-registreres

Det er et krav, at dit firma bliver CVR-registreret. Du kan dog vente lidt, hvis du tjener under 50.000 kr., men vær meget opmærksom på grænserne. Hvis du ikke får oprettet et CVR-nummer i tide, kan det blive betragtet som om, at du forsøger at snyde og undgå systemet for personer, der driver virksomheder.