Bitcoin er en type kryptovaluta, der blev skabt i kølvandet på finanskrisen i 2008. Det er en open source, peer-to-peer digital valuta, som kan overføres øjeblikkeligt mellem to personer hvor som helst i verden, uden at de behøver at kende hinanden eller stole på hinanden. Bitcoin kontrolleres ikke af nogen regering eller bank, og dens værdi ændrer sig hver dag. Denne artikel vil undersøge denne nye teknologi med dens fordele og ulemper.

Fordele ved Bitcoins:

De er anonyme. Ingen andre end dig kontrollerer dine bitcoins. Gennemsigtighed er indbygget i systemet med en offentlig blockchain-ledger, hvor alle transaktioner kan ses af alle, og hver brugers aktivitet er også gennemsigtig, idet deres tegnebogsadresse er knyttet til hver eneste transaktion, de foretager. Dette er blevet nævnt som en en stor fordel for kriminelle, der ønsker at handle anonymt.

Transaktionsgebyrerne er lave, selv om værdien af bitcoins ændrer sig hver dag. Gebyrer går også ned, når flere mennesker bruger tjenesten. Dette er dog blevet nævnt som en ulempe, da det tilskynder til at hamstre og spekulere i stedet for at bruge bitcoins

Fordele ved Bitcoins:

Der er naturligvis også fordele ved bitcoins. Der er en grund til, at det er blevet så populært. De er en form for anonyme, da ingen andre end dig kontrollerer dine bitcoins. Gennemsigtighed er indbygget i systemet med en offentlig blockchain-bog, hvor alle transaktioner kan ses af alle, og hver brugers aktivitet er også gennemsigtig, da deres tegnebogsadresse er knyttet til hver eneste transaktion, de foretager. Dette er blevet nævnt som en stor fordel for kriminelle, der ønsker at handle anonymt.

Konklusion:

For at tale med store bogstaver, så er bitcoins en digital valuta, ligesom DKK, USD dollars, Engelske Pund, Bitcoins er blot en opfundet digital valuta, som ikke har nogen fysisk form, som andre valutaer. Det er også kun på nettet og elektronisk, at de kan bruges. Læs mere om Bitcoins på denne side.