Fundamentet er lige så afgørende for madrassen med hensyn til sengekomfort. Det kan være på tide at skifte sengebund, hvis du ofte vågner midt om natten og føler dig utilpas. I de følgende linjer sammenligner vi de to hovedtyper af senge – platformsenge og boxfjedre, så du lettere kan afgøre, hvad der er bedst for dig.

Boxspring

Boxfjeder og platform senge har betydelige forskelle. Mens begge fungerer godt til at understøtte madrassen, ser de ud og føles helt forskellige.

En sengebund kaldet en boksfjeder er lavet til at gå på en sengeramme. Typisk består den af en træramme med et stålspolenet, der er dækket af en åndbar klud. Boxmadras 140×200  ville være en ideel løsning, da en seng 140×200 er smuk på alle sider.

Boxfjederplatforme understøtter madrassen med stålspoler i stedet for solide lameller. Fordi spoler er ret fleksible, tilbyder denne fundamentstil støtte, der har en fjedringsfølelse. De er normalt kun kompatible med lette indermadrasser, selvom de absorberer stress og kropsvægt. Latex- eller memory foam madrasser er tungere og kan tynge dig ned.

Box spring senge kan vare op til ti år, afhængigt af brug.

 

Med andre ord vil en seng, der er sat i et gæsteværelse, der ikke bruges så regelmæssigt som din egen, vare længere. Ved brug over tid slides stålspolerne i fjedrene og giver mindre og mindre støtte.

For at gøre det enklere at komme ind og ud af sengen hæver boxspringplatforme madrassens højde.

Dette kan være lidt af en udfordring for en person med mobilitetsproblemer. Box fjederplatforme er dog tunge og kan give indtryk af, at sengen er stor. De har et enkelt design, der supplerer værelser af enhver art.

Platform senge

En platformseng er en sengeramme med hårde overflader eller lameller, der dækker den. Platformssenge er typisk mellem 12 og 30 cm høje, hvilket gør dem ret lavprofilerede. Du kan lægge din madras lige på platformen, da de kan støtte den uden hjælp fra en ekstra sengebund.

Afhængigt af hvordan den er lavet, kan en platformseng tilbyde forskellige niveauer af støtte. Den vil give robust støtte til din madras, hvis den har en hård overflade. Hvis du hellere vil sove på en fast overflade, er dette et glimrende valg.

Platform senge med træ lameller kan have en lille bevægelse, afhængigt af træets styrke og hvor langt lamellerne er fordelt.

Platformsenge har ofte fremragende holdbarhed og kan vare i mange år uden at gå i stykker. Men i sidste ende bestemmer det materiale, en seng er bygget af, hvor langvarig den er. Du kan være sikker på, at det vil overleve i meget lang tid, hvis det er bygget af robust træ eller metal. Komposit træ platform senge er normalt de mere budgetvenlige muligheder, men de kan slides hurtigere.

Populære og fashionable platformsenge kan hurtigt skabe et elegant, moderne look i soveværelset. De har en beskeden profil og tilføjer ikke bulk til din seng, fordi de ikke har brug for noget andet.