Når man tænker på, hvad de fleste virksomheder i Danmark kæmper med til dagligt, så er IT’en uden tvivl øverst på listen. Uanset hvilken virksomhed man driver, spiller IT’en nemlig en kæmpe rolle – enten hvis man ”bare” skal sende fakturaer ud og kommunikere med potentielle kunder, men endnu mere hvis man skal gemme personfølsomme oplysninger og drive en webshop. Det kan altså ødelægge forretningen – og i værste tilfælde endda give kæmpe bøder – hvis der ikke er styr på IT’en. Det er lige netop af denne grund af IT’en bør være en prioritet. Her kan IT-outsourcing være en god løsning. Men hvad går det egentlig ud på?

IT-outsourcing går ud på at du lader specialister overtage driften af virksomhedens IT i enten større eller mindre skala. Det indebærer altså at du får den rette løsning fra starten og har et firma i baghånden, hvis der skulle opstå problemer. Vi tager her et kig på fordele og ulemper ved IT-outsourcing.

Fordele ved IT-outsourcing

I takt med at IT-verdenen bliver mere og mere kompleks, bliver der kun flere og flere fordele ved IT-outsourcing:

  • Omkostningerne reduceres. I stedet for at betale for en time her eller en time dér, betaler du blot en lav månedlig ydelse og får hjælp lige når du har brug for det. Der er altså ingen uforudsete udgifter.
  • Bedre processer og mere flow. I får den rette løsning fra starten og kan skalere op alt efter behov. Hvis jeres behov ændrer sig, kan løsningen også ændre sig, så den hele tiden passer til virksomheden.
  • Datasikkerheden er i top. Sikkerhed betyder meget i dag, og med den rette IT-samarbejdspartner kan du vide dig sikker på, at dine data er i sikre hænder. Du kan også være sikker på, at alle lovkrav bliver overholdt.
  • Løft i kompetenceniveauet. Det er slut med at lade forskellige medarbejdere med andre kompetenceområder stå for IT’en. Med en professionel samarbejdspartner kan du altid vide dig sikker på, at det hele spiller.
  • 24 timers support. Uanset om klokken er fredag kl. 18 eller kalenderen siger Store Bededag, så vil du altid kunne få hjælp.

Ulemper ved IT-outsourcing

Der er ikke som sådan nogle ulemper ved IT-outsourcing, men du kan være uheldig at vælge den forkerte samarbejdspartner. Det er vigtigt, at du vælger en samarbejdspartner, du har tiltro til. Vi anbefaler altid Sydjysk Data, som tilbyder skræddersyet og løsningsorienteret IT-support i Kolding og omegn. Her er du altid i gode hænder, uanset om du vælger en lille eller en stor løsning – og de er altid kun et enkelt opkald væk, uanset om det er aften, weekend eller helligdag.