Alle virksomheder vil gerne have tilfredse, glade og loyale medarbejdere. Det skaber nemlig positiv omtale, som skaber flere kunder – og flere kunder giver øget omsætning. Det betaler sig altså på både den korte og den lange bane at fokusere på medarbejdertilfredshed. Derudover skal det også lige nævnes, at det koster virksomheden dyrt at miste medarbejdere og skulle rekruttere. Det er nemlig ikke nemt at finde gode medarbejdere, der passer godt til stillingen og arbejdsopgaverne. Det er lige netop af denne grund vi har fundet nogle gode råd til, hvordan du kan skabe loyale medarbejdere.

Lyt til dine medarbejdere

Der er simpelthen intet værre end at blive forbigået og ignoreret af ledelsen – og det er faktisk uanset om der er tale om den kontorstol, man sidder på eller de arbejdsopgaver, man varetager. Som leder skal du derfor gå forrest og lytte til dine medarbejderes ønsker og behov. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du skal give dem alt, hvad de beder om. Men det er vigtigt, at du tager dig tid til at høre, hvad de har at sige, så du kan gøre arbejdsmiljøet så godt som muligt for alle.

Husk anerkendelsen

Der er simpelthen intet bedre end at få at vide at man har gjort et godt stykke arbejde. Det skaber nemlig og motivation og gåpåmod til nye arbejdsopgaver. Det kan være alt fra et klap på skulderen og et ”Godt klaret!” til fysisk anerkendelse i form af gaver, oplevelser, frokost og lignende. Vi anbefaler her altid firmajulegaven som en tak for indsatsen i slutningen af året – og her får du kun endnu mere ud af gaven, hvis du lader dine medarbejdere vælge deres egen gave. Det kan du f.eks. gøre med hjælp fra Y-Design, som tilbyder et stort udvalg af skønne firmagaver i gaveshops i forskellige prisklasser. Du kan læse mere om firmajulegaver hos Y-Design her: https://y-design.dk/firmajulegaver/

Giv plads og mulighed for faglig og personlig udvikling

Enhver arbejdsgiver, der siger nej til kurser, videreuddannelse og efteruddannelse, er ikke fem flade ører værd. Det er nemlig en meget god investering. Mange medarbejdere vil gerne udvikle dem selv – især fagligt – og muligheden for at kunne gøre det, kan uden tvivl hjælpe dem med at blive i stedet for at søge andre steder hen. Det er også kun til gavn for virksomheden, når medarbejderne får flere og bedre kompetencer, som kan bruges i arbejdet. Det kan nemlig i bedste fald sørge for, at du kan vente lidt længere med at ansætte en ny medarbejder.