I dag foregår næsten alt online, herunder dagligvareindkøb og motion. Den verdensomspændende pandemi, der påvirkede os i 2020, flyttede yderligere vores liv og sociale interaktioner til en virtuel platform og øgede den tid, vi bruger foran skærme. Og vores relationer er også en del af denne store plan.

Mange mennesker bruger datingapps

Hvordan vi finder kærlighed har gennemgået et betydeligt kulturelt skift som følge af teknologi; over tid er populariteten af online dating bristet. Sådanne bekendtskaber betragtes typisk som normale og accepteres som et middel til at skabe menneskelige relationer. Indtægterne fra denne industri og hyppigheden af dens anvendelse er astronomiske.

Der er 7 millioner brugere af den velkendte datingapp Victoria Milan. Tyve procent af mennesker interagerer online. Dette kan virke ubetydeligt, indtil du indser, at de fleste voksne er i forhold. Kun 30% af befolkningen er enlige (det vil sige ikke gift, samlevende eller i et engageret forhold). Mere end 30%, der for nylig blev gift, mødtes online.

De fleste mennesker, der går på online datoer, er mellem 18 og 34 år. Antallet af mennesker, der ønsker at starte en virtuel romantik mellem 45 og 55 år, er for nylig steget med 60%. I løbet af de sidste to år er antallet af over 55 år, der bruger datingapps, fordoblet.

Hvorfor nogle mennesker bruger datingapps, og andre ikke gør det

Folk nævner åbenlyse grunde til at bruge datingapps, såsom at lede efter en fast partner eller seksuelle møder, og kløften mellem de to er ret minimal. De, der vælger ikke at bruge datingapps, gør det af forskellige årsager.

Brugere af datingapps

Deltagere i Dating.dk siger, at de ønsker at blive gift 49% af tiden, mens de kun leder efter afslappet sex 47% af tiden.

Deltagerne i en undersøgelse rapporterede at bruge datingapps til at øge deres selvværd. Deltagere i online dating siger, at det at gå til datingsider har forbedret deres selvværd i 40% af tilfældene.

Ikke-brugere

Interviewpersoner, der sagde, at de ikke brugte online dating apps, gav grunde som slet ikke at lede efter en partner, hvilket er forståeligt.

Andre har udtalt, at de foretrækker at møde folk personligt, ikke stoler på folk, de møder online, eller tror, at forhold, de ikke ønsker, vil være resultatet af at møde nogen online.

Hvad folk leder efter i datingapps

I modsætning til traditionel dating lægger online dating mere vægt på faktorer som alder, uddannelsesniveau og geografisk nærhed. Men hvis en potentiel partner er attraktiv for dem, er mænd mindre tilbøjelige til at holde sig til forudbestemte kriterier.

22 procent af app-brugerne planlagde aldrig en aftale, mens flertallet kun mødte en person personligt.

Brugere, der siger, at de har haft mindst et “seriøst” forhold til nogen, de mødte online makeup 40% af det samlede antal.

Online dating versus ansigt til ansigt dating

En fascinerende undersøgelse, der forsøger at forstå, hvordan teknologi påvirker romantiske interaktioner, kontrasterer online dating med mere traditionelle metoder til at møde mennesker, som at gå på en bar eller en fest.

Dating er stærkt forbundet med alkoholbrug, hvor over 70% af kvinderne i alderen 18 til 29 rapporterer forgiftning under dating. Alkoholrelateret seksuel adfærd kan resultere i uønskede bivirkninger, herunder en større chance for seksuelt misbrug. Mængden af alkohol, der indtages med partnere, og opfattelsen af beruselse blandt kvinder er signifikant lavere, når folk mødes online.

Når man sammenligner par, der mødtes online, med par, der mødtes på en bar eller en fest, synes der ikke at være nogen forskel i sandsynligheden for, at et indledende møde vil resultere i et forhold.