Et Microsoft forretningssystem som Dynamics 365 Business Central er en optimal og smart løsning for den virksomhed, der ønsker vækst og fremgang.

Programmet bidrager til at give effektive arbejdsgange, bedre datagrundlag, opdateret data og et komplet overblik over regnskaber.

Læs mere her om programmet 365 Business Central.

ERP-programmet kan købes hos en forhandler, og ikke direkte hos Microsoft. En forhandler er en certificeret Microsoft partner, der samtidigt kan levere konsulentydelser til at installere programmet, sætte det op til den enkelte virksomhed mv. Typisk har man brug for at få programmet tilrettet med få ting samt få tilpasset fakturadokumenter, ordrer osv. Det kan en Microsoft partner håndtere.

Når din virksomhed anvender et Microsoft ERP-program, kan systemet hjælpe med at håndtere arbejdsgangene indenfor salg, indkøb, finans, projekter, service og produktion. Det er altså et stærkt værktøj for hele virksomheden at anvende.

Programmet er bygget til at kunne opsætte varer og indkøbsstyring, så man f.eks. kan sætte programmet til at give en besked, når en vare er på lav beholdning. Når du opretter et tilbud i programmet, kan du ændre tilbuddet til en ordre, når kunden accepterer. Du kan endda rette i ordren, og give rabat osv. Herefter sender du en ordrebekræftelse med få klik og denne ordre gemmes nu, så man på lageret kan plukke de rigtige varer og sende dem. Til sidst kan ordren omdannes til en faktura og sendes afsted til betaling.

Mange af processerne kører nemt og enkelt for dem, der anvender programmet, og man kan danne sig et hurtigt overblik over de mest solgte varer, den sælger der omsætter for mest, kunder med den højeste omsætning og mange andre vigtige faktorer. Programmet indeholder meget data og giver mulighed for at trække denne data ud i rapporter eller udlæse til f.eks. Power BI, som er Microsofts Business Intelligence program. Her kan man arbejde videre med data for at danne statistik, analyser og diagrammer.

For virksomheder, der giver tilbud på produkter og arbejdstimer, kan man anvende funktionerne Sager og Ressourcer. Her kan man endda estimere arbejdstimer på projekter og danne sig et overblik over hvor mange timer, der er brugt og budgettere med timer til kommende projekter. Medarbejdere kan registrere den faktuelle arbejdstid i programmet eller via en app på telefonen. Arbejder man på større projekter, kan man se værdien af det igangværende arbejde for at danne et overblik over regnskabet.

Virksomheder, der har brug for styring af styklister, FEFO osv., kan også have glæde af Microsoft ERP-programmet. Det har et helt modul kaldet Produktionsstyring, så man kan sætte produktionsplanlægning op.

Systemet kan tilrettes af udviklere og det giver mulighed for at få en forretningsløsning, der matcher virksomhedens behov. Ligeledes kan man også vælge at få programmet integreret til webshop, ekstern lager mv.