Står du i den situation, at du skal købe en ny bil, så kan valg af årgang, farve model, HK, motortype osv.  være svære nok at vurdere i sig selv. Har du dog fået styr alt med, hvordan bilen skal se ud og være bygget, så mangler du måske hjælp til at få styr på et billån. Læs med i indlægget, hvor vi kommer nærmere ind på, hvordan du undgår fælder og fejl når du tager billån.

 

Tålmodighed er din ven

Kampen om bilkøberne er stor og det er derfor ofte endnu sværere for dig som bilkøber at vælge det rigtige billån. Dog betyder det også, at der muligheder for dig at spare, eller finde det billån, der passer bedst til dig. Som udgangspunkt, så kan du komme afsted med et godt billån, hvis du er tålmodig og velovervejet i dine beslutninger.

Til at starte med bør du danne dig et godt overblik over din økonomi, hvorefter du kan vurdere, hvor realistisk det er for dig, at tage et billån på fx 200.000 kr. frem for 100.000 kr. End ikke ud i situation, hvor du sætter dig selv i for meget gæld, fordi du ikke var klar til at købe drømmebilen.

 

Sammenlign flere tilbud

Der er et utal af måder at finansiere en bil på. Så låneudbyderen er i stor konkurrence om dig, hvilket oftest betyder, at du kan presse lånet ned til at blive billigere. Det skader i hvert fald ikke at prøve og det er sker masser af gange før.
Er du også villig til at fx ligge en højere udbetaling, så kan der også være muligheder i. Ellers kan du også kigge på at mindske låneperioden eller afbetale ekstra – hvis muligt. Så sparer du oftest på både renter og gebyrer.

Du kan benytte sider som fx www.autolånet.dk. Sider som denne, samler lånetilbud fra flere banker med kun én låneansøgning. Dem kan du derefter sammenligne og vurdere, hvad der er det bedste for dig. Har du svært ved at vurdere, hvilket lån der er de bedste for dig, så kan du fx kigge og sammenligne dem på de samlede tilbagebetalingsomkostninger.