Der er forskellige begivenheder i løbet af et kalenderår, der er relevante at holde øje med – især hvis I er en børnefamilie, hvor der er mange sjove og spændende begivenheder at udforske i løbet af året. I denne artikel er nævnt nogle af de største, som vi gør mest ud af her i landet. Ved nogle af dem kan det kræve god forberedelse, så man er helt klar, når de endelig finder sted.

Påske

Påsken er for børn forbundet med forskellige fridage, Fridagene er på grund af helligdage, da vi i Danmark har skabt vores samfund ud fra kristne værdier. I påsken er der flere vigtige mærkedage, hvor vi altså derfor har fri. I Danmark er en fast tradition, at vi mødes til påskefrokoster og spiser mad, der typisk kun hører påsken til. Det er også meget typisk, at man i forhold til børn klipper påskepynt. Det er også meget populært at puste æg, hvor man tømmer ægget for indhold, for derefter at male det og også hænge dette op som pynt. En anden populær aktivitet er, når vi triller æg.

Fastelavn

Der bliver gjort meget ud af fastelavn på skoler landet over, og her klæder alle børnene sig ud og slår på tønder, der er fyldt med slik. Typisk bliver de bedst udklædte kåret, ligesom man kårer den, der først slår tønden den, og den, der slår det sidste bræt ned. Fastelavn er også blevet så stor en ting herhjemme, så det er meget almindeligt at se, at børnene render rundt og banker på dørene for at synge og få slik.

Halloween

Halloween er også blevet en meget populær begivenhed – især over de sidste par år. Det nærmer sig en lige så stor popularitet som fastelavn. Her klæder vi os også ud, men primært som noget uhyggeligt, da vi fejrer de dødes dag. Her går børnene også rundt og banker på dørene for enten at få slik eller lave ballade.

Jul og nytår

Julen og nytåret er en tid, flertallet ser frem til hver eneste år. Den er forbundet med hygge og tid sammen med dem, vi elsker. Med julekugler på juletræet, der stråler farverigt, og at skulle finde de helt rette kjoler til nytårsaften, så er der lagt op til at fejre slutningen på året, der er gået. Det hele med hyggelige julelys og farverige raketter i mørket.