Rengøring er for mange en trættende aktivitet, som er skyld i megen dårlig samvittighed. Det er dog en aktivitet, der skal klares dag efter dag, uge efter uge, både derhjemme og på arbejdspladsen. Vi har derfor lavet en lille huskeliste over, hvor bør gøre rent hver dag, hver uge og hver måned.

Hver dag

Rengøring er et løbende arbejde, og der er derfor nogle ting, som skal og bør gøres hver eneste dag. Det handler bl.a. om at vaske op, tørre køkkenbordet af, støvsuge i køkkenet, tørre badeværelsesfliser af efter brug sat tørre køkken- og badeværelsesvaske over. Det handler her om at gøre rent efter man har været i gang i køkkenet eller badeværelset, så det ikke bliver alt for beskidt i løbet af ugen.

Hver uge

Der er nogle elementer, der ikke kræver rengøring hver eneste dag, men som bør gøres rent minimum én gang om ugen, især hvis man gerne vil have et sundt indeklima. Det handler her om at vaske gulve i især køkken og badeværelse, gøre sanitet i badeværelset rent, støve møbler af, støvsuge hele huset, skifte sengetøj, gøre mikroovnen rent og smide gammelt mad ud. Det er især vigtigt at gøre hele badeværelset og køkkenet rent én gang om ugen. Her er det vigtigt at starte med det reneste først og det mest snavsede, smittefarlige til sidst. Det gælder både generelt og rum for rum.

Hver måned

Nogle elementer kræver kun rengøring én gang om måneden, da skidtet ikke her ophober sig på samme måde. Det handler f.eks. om at støvsuge dørlister, gulvpaneler og lignende, støve lamper af, støve persienner af og rengøre opvaske- og vaskemaskine. Derudover er der også nogle ting, som man bør gøre mellem hver 3. og hver 6. måned for at sikre at alt er rent og pænt i hjemmet. Det handler f.eks. om at gøre ovnen ren, vaske puder og dyner, vaske badeforhænget samt gøre rent under og bag ved møbler. Det er en mere dybdegående rengøring, som kun er nødvendig et par gange om året.

Rengøring er altså noget, som man skal gøre hver eneste dag for at bo i rene og pæne omgivelser. Det er dog langt fra de fleste, der orker den konstante rengøring, især ikke hvis man har familie og hobbyer, som man gerne vil tilbringe tid med. Hvis du bor i eller nær Fredericia og har brug for hjælp til rengøring derhjemme eller på arbejdspladsen, så kan du læse meget mere her.