Sommertid betyder godt vejr, hvilket lokker flere danskere ud i deres have for at nyde solen. Hvis du regner med at nyde hele sommeren ude i haven, så kan det være en fordel at få klaret alt det hårde arbejde, inden vejret bliver for varmt. Her kan du læse mere om, hvordan du kan gøre din have lækrere til sommerdagene. 

Overvej en pool eller svømmebassin 

Den danske sommer kan blive overraskende varm og solrig, hvilket kan komme bag på mange. De danske huse er ikke ligefrem bygget til varme, hvilket betyder, at mange kan have svært ved at køle ned i de varmeste sommerdage. Det er ikke alle, som har kort afstand til badesøer og strande, hvilket kan gøre en privat pool eller bassin en luksusvare i sommerperioden. Du behøver ikke installere en hel pool for at kunne nyde en svømmetur i baghaven. Mange har nedtagelige svømmebassiner, som de stiller op hver sommer. Disse kan variere meget i størrelse, så det er muligt at finde en, hvor der er plads til hele familien. 

Varm op efter en aften svømmetur 

Selvom dagene kan blive varme, når man er i solen, så kan det stadig blive køligt om aftenen. En aftentur i svømmebassinet kan hurtigt give kuldegysninger og blå læber. Her kan en udendørs sauna være den perfekte tilføjelse til drømmehaven. Her kan I nyde en lække damp, som varmer op i kroppen. Udover at være god til sommerferien, så kan du faktisk bruge en udendørs sauna hele året. Hvis I vil eksperimentere med vinterbadning, kan en sauna være en oplagt tilføjelse til hjemmet. Det kolde vand køler kroppen ned, som øger blodcirkulationen, men det er vigtigt at få varmen igen, hvilket saunaen er oplagt til.  Derudover kan saunaen også være en måde at forkæle sig selv på efter en lang dag, hvor man kan slappe helt af og komme ned i gear. 

Hvilken udendørs sauna skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer af udendørs saunaer. Derfor er det en god ide at overveje i god tid, hvilken der passer til dine behov. Du skal være opmærksom på, at de forskellige typer ikke fylder lige meget. Nogle er små og kompakte, så de er perfekte, hvis du har et ledigt hjørne i haven, men ikke vil ofre alt for meget plads til din sauna. Derudover kan du også få mindre hytter, hvor der er plads til flere mennesker. De kan især være gode, hvis du har et sommerhus ud til vandet, hvor hele familien samles i ferierne. Dog skal du være opmærksom på, at de helt store udendørs saunaer kan kræve en byggetilladelse, før du må sætte dem op. Her kan de mindre saunaer være nemmere at få godkendelse til. Derudover kan du også vælge, om du vil have en sauna med vinduer, så du kan nyde havudsigten imens, eller om du hellere vil have ekstra privatliv.