Går du og drømmer om et unikt festlokale på Sjælland, hvor du kan holde dit livs fest og skabe minder for livet? – så skal du tage et kig i retning af Hvalsø – der ligger nemlig et helt unikt og smukt Gods, omringet af skøn natur og landlige, idylliske omgivelser – nemlig Sonnerupgaard Gods. Jeg vil nu give dig et hurtigt overblik over deres fire skønne lokaler, så du har en bedre idé om, hvilket lokale passer til din fest! Men inden da er der et par overvejelser du kan gøre dig først: 

 

  • Hvor mange gæster ønsker du at inviterer?
  • Er det et heldags eller aften arrangement?
  • Skal i spise siddende eller mere som ved reception?
  • Ønsker du at tilbyde dine gæster overnatning?
  • Hvilken stil vil du gerne have til din fest?

 

Når du har gjort dig nogle overvejelser, er det på tide at kigge efter, hvilke lokaler som tilbydes hos Sonnerupgaard Gods. Ved alle lokaler er der mulighed for at booke overnatning, så dine gæster og dig selv kan få det fulde udbytte af festen, uden nogen skal bekymre sig om, hvordan og hvornår de skal hjem – plus der er intet som morgenmaden dagen efter, hvor alle minderne fra dagen før genopfriskes og tales igennem. 

Tilbage til lokalerne. Sonnerupgaard Gods har fire forskellige lokaler: 1877-Laden, Hestestalden, Hovedbygningen og Kavalerfløjen. Hvis vi starter med lokalet, der rummer flest gæster, så er det 1877-Laden. Denne siges at rumme fra 70 personer og op til 250 spisende gæster. 

Laden er en gammel maskin- og kornlade, og har fået indlagt gulv og gulvvarme, men står ellers i den gamle rustikke stil. Der er intet mindre end 11 meter til loftet, og laden prydes af stearinlys i lysekroner og i stager langs væggen, som lyser rummet op. Laden er rejst i kampesten, og har to vognporte, som vender ind mod gården samt en tredje, som vender ud mod den gamle voldgrav. Laden har en skøn akustisk, som er særlig rart under taler. Laden er nem at indrette i forskellige zoner, så der er plads til alle ønsker til din fest. 

Hestestalden er det næststørste lokale og rummer op til 100 personer. Den er ligeså opført i kampesten, og ligger i et skønt gårdmiljø. Det har store vinduespartier og gamle staldvinduer. Det skaber både autenticitet og hygge samt giver fortryllende omgivelser.

Derefter kommer Hovedbygningen, som er opført i 1878, siden da er den bevaret – dog moderniseret. Den byder på sildebensparket på gulvet, en unik ankomsthal og en stor og fantastisk balsal. En af Hovedbygningen store egenskaber er, at den inviterer til intim hygge, omgivet af en masse historie. Hovedbygningen rummer op til 60 personer. 

Til sidst er der Kavalerfløjen, som er det mindste lokale. Det rummer op til 50 personer. Lokalet er idyllisk, historisk og charmerende. Det egner sig særligt godt til sommerfester, som trækker ud, da der tilhører en lækker terrasse, hvor i kan nyde lækker vin ved bålfade, og hygge jer natten lang.