Spørg altid andre om hjælp

Det er ikke nemt at holde en fest. Der er alt for mange forventninger. Der er alt for mange mennesker. Der er alt for meget praktisk der skal ordnes. Det er somme tider sådan at folk tænker. Det behøver dog slet ikke være sådan. Det hele kræver bare et praktisk overblik som simpelthen ikke kan overholdes af ét menneske. Det er derfor nødvendigt at spørge andre om hjælp. Det kan foregå på mange forskellige måder, fordi vi mennesker er så forskellige. Nogle af os ser massere mennesker i vores hverdag og har massere at spørge. Andre fokuserer oftere på at få arbejdet, trænet og dyrket sin hobby. Derfor er der forskellige måder at bede om hjælp på, men husk på: der er aldrig nogen der bebrejder dig for at spørge om en hånd til at komme igennem hverdagen. Især os mænd, støder alt for ofte ind i problemer der sagtens kunne være undgået. Spørg din far, din mor, dine søskende eller måske endda dine medarbejdere om ikke de kommer forbi og hjælper med dit projekt.

Hør andres erfaringer

Er du ligesom os og bliver lidt nervøs angående den kommende fest? Har du også behov for at få lidt opbakning? Det kan nemlig være nervepirrende at skulle invitere en masse mennesker over som allesammen kommer til at have en forventning til festens gang. Det kan derfor være en god ide at omgive dig med mennesker der har prøvet det før og høre deres erfaringer. De kan fortælle dig hvordan de gjorde og hvordan de skaffede diverse praktiske forhold. Det kan være alt fra at skaffe god catering, til pynt og til transport af gæster. Spørg dine tætteste om ikke de kunne have lyst til at varme op inden festen med lidt pizza og hjælpe dig med at pynte op. På den måde kan du både holde overblik og samtidig selv nyde festen fordi du ved du ikke står alene.

Hvad vil du gerne opnå?

Det nemmeste, når det gælder forventningsafstemning er at spørge dig selv hvad formålet med festen er. Vil du gerne fejre en fødselsdag kan du måske bare holde en mindre fejring men hvis du vil holde et brag af en fest for eksempel pga. en rund fødselsdag eller uddannelse, kan du holde en større fest. Men prøv at spørge dig selv hvad du som gæst var blevet glad for til denne fejring.