Mange piger og kvinder er utilfredse med deres bryster. De føler, at de er for små, hænger eller stritter. Men det er ikke alle, der overvejer, at man kan vælge brystforstørrelse som en løsning, hvis man ikke rigtig kan forene sig selv med sin krop og holde af den, som den er. Det er et meget personligt valg, om man ønsker at få lavet sine bryster. 

Selvom der kan være komplikationer ved en brystforstørrelsesoperation, kan den måske i sidste ende give en markant forhøjet livskvalitet, hvis den skaber større generel tilfredshed og velbefindende. Men er man i forvejen usikker på sig selv, skal man måske starte med at arbejde med sit selvbillede.

Brystforstørrelse eller naturlige bryster – hvilken type er bedst for mig?

Det kommer helt og holdent an på forholdet, du har til din krop. Den type, der passer til dig, er typen, som gør dig glad.

Brystforstørrelse – hvordan foregår det, og er det sikkert?

Brystforstørrelse er en operation, hvor man får indopereret en protese under brystmusklen eller lige over. Operationen tager typisk mellem 1-2 timer. Brystforstørrelse er ikke smertefrit, men man får normalt smertestillende og/eller lokalbedøvelse, som gør at man ikke har smerter efter operationen.

Det er dog vigtigt at huske på, at brystforstørrelse ikke er en permanent løsning, da proteserne typisk vil skulle udskiftes. Derudover kan der opleves komplikationer som for eksempel infektioner og blodpropper.

Store, små, skæve eller fyldige, flade, flotte: bryster i alle former

Der findes mange former for bryster, og det er helt normalt. Nogle kvinder har store bryster, mens andre har mindre bryster. Nogle kvinder har flade bryster, mens andre har mere fyldige bryster. Og nogle kvinder har skæve bryster, mens andre har flotte, symmetriske bryster. Der er ingen rigtig eller forkert måde at have bryster på – alle former for bryster er lige fine. 

Så længe man selv føler sig godt tilpas med sine egne bryster, så er der ikke noget problem. Det kan dog være en god idé at undersøge de forskellige former for bh’er, der findes på markedet, så man kan finde den type af BH, der passer bedst til ens egne behov og præferencer. Derudover kan det også være en god idé at tale med sin læge om muligheder sine muligheder, især hvis man oplever problemer eller smerter.

Det er ikke alle, der den lykke, det er, at være tilfredse med deres krop. Men det er heldigvis en mulighed for nogle at ændre den, hvis man ikke kan leve med sit udseende. Brystforstørrelse er et eksempel på dette.