Tandlægeskræk er ikke noget at spøge med. Det ved du helt sikkert selv, hvis du lider af det. For selvom andre måske mener, man ”bare skal tage sig lidt sammen”, er det en ganske anden oplevelse, at være den, der har fobien og skal afsted mod tandlægen. Her kommer derfor 5 gode råd til dig med tandlægeskræk.

Rådene er gennemgået i samarbejde med vore lokale tandlæge, som du kan besøge her. De er som følger:

Tal med din tandlæge om det

Selvom du muligvis lider af tandlægeskræk, ved du jo nok, at tandlægen på ingen måde nyder at pine dig. Faktisk er der i dag rigtig mange tandlæger, som tilbyder specielle konsultationer til patienter med skrækken intakt. Det gør de, fordi de gerne vil tilbyde god service til dem, som ikke synes det er sjovt at skulle i stolen.  

Du kan derfor roligt tage en snak med din tandlæge, og fortælle ham eller hende at du har behov for et nænsomt tjek. De vil forstå og hjælpe dig igennem oplevelsen.

Få en tid tidligt på dagen      

Fremfor at få en tid sent på dagen og gå og spekulere hele tiden, så få en tid om morgenen, så du kommer ind udhvilet og ikke bruger hele din dag på at optænke et grumt scenarie. Få det overstået.

Sørg for at få sovet igennem natten før

Med et veludhvilet sind kan du klare meget mere, end du tror. Derfor er det essentielt, at du får en god nats søvn op til dit besøg hos tandlægen. Hvis du har svært ved at sove, så hør noget beroligende musik og træn evt. nogle åndedrætsøvelser.

Træn øvelser

Faktisk er det en god idé at træne åndedrætsøvelser og lignende i det hele taget. De kan nemlig være med til at berolige dig, når du ligger i stolen. Her kan du træne dig selv i at finde til ro, inden tankerne eller pulsen får lov til at styrte afsted.

Sørg for at have fået mad og drikke

Tag ikke sulten afsted til tandlægen. Det bliver ikke bedre af, at du også er sulten eller tørstig, men kan ende med at blive en undskyldning for IKKE at tage af sted. Spis og drik som du plejer – men få lidt mere vand.