Hvor meget ved du egentlig om din søvn? Ved du, hvor lang tid du bør sove? Ved du, hvornår på døgnet det er bedst eller måske endda dårligst at gå i seng? Det er vigtige ting at vide, hvis du vil have din hverdag til at fungere optimalt. Det er altid bedre at vågne op og føle dig veludhvilet end at stå op og være sur og træt. Bliv klogere på søvn.

Sådan vælger du den rigtige seng

For at få en god nattesøvn skal du vælge den rigtige seng. Hvad der er den rigtige seng til dig, afhænger af mange forskellige faktorer. Her er det bedst at søge professionel hjælp, da din seng gerne skulle holde mange år frem. Sørg for at se sengen som en investering frem for en dyr udgift, som du ofte skifter ud. 

I den rigtige seng skal du ligge komfortabelt. Den skal passe til dig og ikke til andre. Måske har du brug for en blød seng eller måske, vil du hellere have en forholdsvis hård seng. Når du prøver sengene i butikkerne, kan det være en god idé at prøve flere forskellige. På den måde får du afprøvet de forskellige muligheder, og du kan hermed træffe en bedre beslutning. 

Sov altid i den rigtige temperatur

Sveder du ofte meget, når du sover? Måske fryser du ofte? Prøv at skrue op eller ned for varmen, hvis du føler dig utilpas. Du kan også åbne eller lukke et vindue. Virker det ikke at skrue op og ned for varmen, bør du overveje, om der kan ligge andre ting til grunde for, at du enten sveder eller fryser meget, når du sover. 

Det kan være, du sover med den forkerte dyne, eller at solen står ind lige netop på dit værelse om morgenen. Der kan være mange grunde til, at du sover dårligt. Det vigtigste er, at du finder grunden til, at du sover dårligt. På den måde kan du løse dine problemer med søvn på den lange bane – frem for at finde en midlertidig løsning, som så ikke holder stik i længden.