Fællesskab og gode relationer på jobbet er utroligt vigtige for både medarbejdernes og virksomhedens succes. Der er mange ting, man kan gøre for at forbedre fælleskabsfølelsen på arbejdspladsen, og i hverdagen er det de helt små ting som fælles frokostpause eller en kaffepause, der gør forskellen. Nogle gange er det dog en god idé at gøre lidt ekstra for at lade medarbejderne nyde hinandens selskab. Fredagsbarer er en populær løsning på dette mange steder, og det er bestemt ikke uden grund. Læs mere om det her.

Hvorfor er fællesskabet vigtigt?

Fællesskab på arbejdspladsen er vigtigt, fordi det gør det sjovere at stå op om morgenen og tage på arbejde, når man føler, at man hører til, og at man arbejder side om side med nogle mennesker, man rent faktisk kan lide at bruge sin tid sammen med. Det er også vigtigt for kvaliteten af arbejdsopgaverne – især dem, der kræver, at man samarbejder på kryds og tværs. Kan man lide de mennesker, man er tvunget til at arbejde sammen med, vil samarbejdet fungere langt bedre, hvilket resulterer i, at arbejdet bliver udført langt bedre, end hvis samarbejde og fællesskab ikke var noget, der blev prioriteret højt på arbejdspladsen.

Giv medarbejderne noget at se frem til

Efter en måned fyldt med lange dage og hårdt arbejde, er det helt naturligt at have brug for noget at se frem til, og den månedlige fredagsbar vil uden tvivl blive noget, der bliver set frem til af mange medarbejdere. Det får tiden på arbejdet til at blive lidt mere overskuelig, at man ved, at der er noget sjovt i sigte. Fredagsbaren bliver bedst af, at den som udgangspunkt er så simpel som mulig. Det er også begrænset, hvor meget folk har lyst til at gøre ud af at tage til fredagsbar – det er jo trods alt fredag, og mange trænger bare til weekend og afslapning. De fleste vil sikkert dukke op i en times tid eller to for at ønske kollegerne god weekend, og det er præcis det, der er meningen med fredagsbaren. Hav nogle drikkevarer klar, bestil en masse isterninger fra istilfest.dk så drikkevarerne kan holde sig kolde og friske, og så er arrangementet allerede godt i gang.

Fredagsbar eller fredagshygge

Et fredagsarrangement behøver egentlig ikke at være en bar, hvor der er lagt op til, at man kan få sig et par øl – det kan ligeså godt være fredagshygge, hvor man tager ud og spiser aftensmad, ser en forestilling i teatret eller får en drink i byen i stedet for. Det handler i det store og hele egentlig bare om, at man laver noget hyggeligt og sjovt sammen med sine kolleger, og at man får mulighed for at være sammen med dem på en anden måde end i hverdagen. Der er stor forskel på, om man sidder til frokost i firmaets kantine en tirsdag middag og snakker over et par rugbrødsmadder, og om man sidder på en bar eller restaurant en fredag aften over en god drink eller lækker mad. En kop kaffe efter arbejdstid er også nok til at bryde vanerne lidt. Alle disse ting er med til at skabe et fællesskab på arbejdspladsen, der har rigtig stor betydning for, hvordan arbejdsopgaverne bliver udført.

Gør noget specielt for at holde gejsten oppe

Månedlige fredagsbarer kan måske ende med at blive en rutine, og i starten er det nyt og sjovt, og mange vil dukke op, men efterhånden som man har været der nogle gange i træk, vil man måske begynde at blive væk og tage direkte hjem fredag eftermiddag for at holde weekend. Derfor kan man engang imellem tage skridtet videre og gøre noget specielt, så fredagsbarerne bliver ved med at være sjove at deltage i, og så det ikke bliver for ensartet. Hyr for eksempel underholdning udefra eller lej en fuld barløsning fra cocktailkursus.dk, så der sker noget, der er lidt ud over det sædvanlige og lidt mere spændende end normalt.