Der skal mange timers grundig planlægning til, når man skal holde en fest derhjemme og planlægge det hele fra bunden af. Man skal have skaffet mange ting for at have plads og faciliteter til at huse samtlige venner og familiemedlemmer i mange timer i træk, og her er det rigtig praktisk at leje det hele udefra.

Borde og stole

Borde og stole nok til et større selskab er det de færreste, der kan diske op med selv, og da det ikke lige er noget, man går ud og køber, har man to valgmuligheder: man kan låne af venner og familie eller man kan leje. Den sidstnævnte mulighed er den mest praktiske med hensyn til det æstetiske. Låner man fra venner og familie er det godt nok gratis, men til gengæld er borde og stole ikke ens, og hvis man, som de fleste, ønsker en smule symmetri og æstetik i sin bordopdækning, skal man helst undgå dette. Det er let og forholdsvis billigt at leje borde og stole udefra, så det er en stor fordel at gå den vej.

Tallerkner, bestik og glas

Man kan nogle steder købe både tallerkner, bestik og glas i fin kvalitet til en lav pris, hvilket er ret så praktisk, når man skal servere flerretters-middag for et stort selskab. Det er dog ikke så praktisk at skulle finde plads til service til 50+ mennesker i sit hjem, når festen er slut, og der er lang tid til den næste. Derfor kan man med fordel vælge at leje alt service udefra, når man alligevel er i gang med at leje borde, stole og festtelt. Så slipper man for selv at skulle skaffe og efterfølgende opbevare det. Man kan ofte leje det hele sammen og samme sted, som man lejer alle de andre nødvendige ting.

Festtelt til haven

Vælger man at holde sin fest derhjemme, får man sikkert brug for et festtelt, da det er de færreste, der har plads til et stort selskab inde i stuen. Teltudlejning er langt fra et dårligt valg. Det er rigtig hyggeligt at holde festen i et stort telt udenfor, og det skaber en helt speciel stemning. Det handler blot om at finde et telt, der i størrelse passer til hvor mange gæster, der kommer, og om forhåbentlig at have vejret på sin side. Selv hvis vejret ikke er perfekt, kan det dog sagtens lade sig gøre at holde festen i et festtelt. Det vigtigste er, at man er i tørvejr, og det skal man nok være i festteltet. Hvis det er koldt, kan dette sagtens løses med nogle varmeovne, varmeblæsere og tæpper.

Bestil mad udefra

Madlavning tager lang tid. I hvert fald hvis man skal gøre det ordentligt, og så hjælper det ikke ligefrem på tiden, at man skal lave meget mad til mange mennesker. Derfor er det for manges vedkommende nødvendigt at bestille maden udefra. Er det noget, man har overvejet, kan det klart anbefales, da man på den måde bliver sparret for rigtig mange timers planlægning, indkøb og ikke mindst madlavning. Der findes utallige cateringfirmaer, der har hver deres svar på en menu, så der er rige muligheder for at finde mad i en mængde og prisklasse, der passer til det, du leder efter.

Få det hele leveret lige til døren

Noget af det smarte ved at vælge at leje sig frem til alt, der er nødvendigt til en fest, er, at det ofte bliver leveret lige til døren. Skal du holde festen derhjemme, vil borde, stole, service og endda mad typisk blive leveret lige til hoveddøren, så alt du selv skal gøre, er at sætte det op. Teltet vil typisk blive leveret og sat op et par dage før festen finder sted, så det er helt klar til brug, og så man med det samme kan begynde at pynte op og gøre klar. På den måde slipper man for besværet med selv at skulle finde en smart måde at transportere alle de store og tunge ting. Dette er fedt, når det bliver leveret, men endnu federe når det bliver afhentet igen, og alt man skal gøre efter festen, er at pakke borde, stole og service sammen og stille det frem.