Der er ingen, der har lyst til at betale mere for noget, hvis det kan fås billigere. Dette gælder lige såvel for tandlægeregningen og privatforsikringen, som det gælder bilreparationen.

De fleste bilejere er bekendt med meget dyre eftersyn og reparationer på autoværkstedet. Gearet kan have sat sig fast, og gearkassen skal udskiftes. Der kan være kommet snavs i karburatoren. Motoren er brudt sammen. – Og vi kunne fortsætte.

Heldigvis er der langt imellem de dyreste reparationer af bilen. De fleste folk kan dermed nøjes med at slippe et par tusinde kroner for det årlige eftersyn af bilen. Hvis der er tale om en ældre bil, så kan reparationerne dog hurtigt løbe op på 10.000 kr eller endda endnu mere. Derudover har ældre biler generelt brug for hyppigere reparationer og eftersyn end nyere biler.

Heldigvis er det muligt at bruge reservedele fra skrottede biler, når bilen skal repareres. Dette kan være med til at holde prisen nede på autoreparationerne.

Bed din automekaniker om at bruge reservedele fra skrottede biler

Hvis din bil skal en tur på værkstedet til en reparation, så bør du altid bede din automekaniker om at anvende reservedele fra skrottede biler, for så vidt muligt – hvis du altså er interesseret i at holde prisen nede.

For at undgå at automekanikeren bruger helt nye bildele til reparationen, bør du altid specifikt bede ham om at bruge reservedele til bilen fra ophuggede biler. Dette er nemlig med til at presse prisen på reparationen væsentligt ned. Dette kræver naturligvis også, at de rigtige reservedele fra ophuggede biler er tilgængelige.

Kan det være problematisk at benytte sig af reservedele fra skrottede biler? Dette er et rigtigt relevant spørgsmål. Det ville jo være en rigtig skam at sende bilen til automekanikeren og betale regningen, og så igen at skulle have bilen repareret efter et par måneder, bare fordi det samme problem opstod en gang til!

Som udgangspunkt tester alle autoriserede autoophuggere de forskellige bildele, som de har udtaget fra ophuggede biler, og som skal bruges som reservedele. Derfor bør der som udgangspunkt ikke være nogen problemer forbundet med at bruge en reservedel fra en ophugget bil i din egen bil.

Når bildele genbruges er der flere fordele end lavere priser

Den største fordel som bilejer ved at bruge reservedele fra ophuggede biler til bilreparationen er naturligvis, at det er billigere.

Faktisk er der endnu flere fordele ved at genbruge gamle autodele udover de lavere priser. Ved alle former for genbrug skåner man nemlig miljøet. I disse tider med overforbrug og frygten for konsekvenserne af den globale opvarmning er genbrug blevet endnu mere vigtigt.

Når autodele fra ophuggede biler kan genbruges som reservedele, skåner man nemlig miljøet. For det første skal der ikke bruges energi til fremstilling af den pågældende reservedel. For det andet skal metallet ikke først udvindes og urenheder fjernes, hvilket også er en energikrævende process. Endelig er der typisk en række skadelige kemikalier, som indgår i fremstillingen af den pågældende bildel, som kan undgås at skulle bruges, når bildelen kan genbruges.

Det følger heraf, at der kun er fordele ved at bruge reservedele fra ældre biler. Næste gang du skal have din bil repareret, bør du derfor som tommelfingerregel høre om muligheden for at lade gamle reservedele indgå i reparationen!