Marketing og kommunikation er vigtige redskaber at kende til, når det handler om at skabe en god forbindelse til målgruppen. Online kommunikation er specielt fået en langt større opmærksomhed hos virksomheder, der opererer inden for retail marketing. Virksomheder ønsker at sælge varer til forskellige købere, og det lykkes ved hjælp af gode strategier og stærkt overblik over kundens ønsker for varens kvalitet og indhold. God kundeoplevelse kommer af en struktureret retail marketing plan. Mange virksomheder har forskellige produkter at sælge og promovere for, hvormed de forskellige strategier og marketing processer kan udføres på adskillige måder. Det vigtigste er, at brugen af marketing skaber mere salg for produkter.   

Være synlig for kunderne

Der er mange kunder, konkurrencen er hård og man har brug for at skabe den gode kontakt med målgrupperne. Enhver virksomhed har ønskede kunder de gerne vil fange opmærksomheden hos, og bliv synlig for målgruppen er meget essentielt i dagens marked. Kende forbrugerne og have en stærk viden om selve markedet, er et af de vigtige faktorer man skal mestre inden for retail marketing. Den tætte kontakt med kunderne kommer af, at produktet eller ydelsen er tilgængeligt for kunden at finde, hvormed prisen skal skubbe eventuelle konkurrenter væk. Her relaterer specielt Encode Danmark til retail marketing. Vælge den rette placering for at drive virksomhedens forretning er meget vigtigt. Placeringen kan både befinde sig fysisk såvel som virtuelt, da den digitale verden i særdeleshed er begyndt at snuse endnu mere til handel og salgsbranchen. Reklamering og generelt promovering af forskellige varer via internettet kan gennemføres forskelligt afhængig af produktsortiment og målgruppe. Med de bedste reklamer via forskellige kommunikationsplatforme såsom sociale medier og andre websteder, er digitalisering et af de fremgangsmåder, som skaber bedst salgssucces. Ved at gå retail marketing-ruten, bliver virksomheder mere selvstændige og kreative i forhold til at præsentere særlige produkter og ydelser.   

Det direkte salg til forbrugerne

På verdensplan og specielt i Danmark er retail marketing igennem årene blevet sat i højere fokus. Flere virksomheder er mere interesseret i at vælge retail-vejen, og er dermed mere villige til at henvende sig direkte til kunderne via egne kanaler. Denne trend omhandler den direkte forbindelse mellem sælger og køber for salg af bestemte varer. Med fokus på retail marketing opbygger man stærkere relationer og forøger markedskendskabet. Implementering af reklame og alt forskelligt content til digitale platforme er yderst udfordrende, da man vil have det bedste overblik over, hvordan produkterne kan markedsføres mere effektivt og på den billigste måde. Med brugen af Encode softwaresystemer, er der rig mulighed for at udvikle virksomhedens produktivitet og innovative processer. Firmaer bruger online kommunikation forskelligt, og derfor er det essentielt at have styr på salgs- og marketing aktiviteter. En større bevidsthed om, hvordan marketing operationer kan blive mere konkurrencedygtige via digitale processer, er med til at give virksomheder en fuld kontrol over produktsortimentet og en mere åbenhed med eventuelle købere. Her får virksomheder en overordnet struktur af den fulde gennemsigtighed igennem marketing, kommunikation og får mere ansvar for vigtige brand aktiviteter, der skaber større værdi.