Der er mange måder at øge ens præstation til den fysiske hårde muskeltræning. En af dem er gennem benhård og målrettet styrketræning. Men hvad hvis du er stagneret i din præstation, selvom du gør alt hvad man bør gøre? Her kommer kosttilskud ind, som kan være en rigtig god, og ikke mindst naturlig, hjælp. 

Der er mange muligheder på markedet af forskellige tilskud til styrketræning – nogle mere naturligt forekommende end andre. Kreatin er et af disse tilskud, som er naturligt forekommende i kroppens muskler. Derfor er det et oplagt valg når man vil have mere styrke til de kraftbetonede discipliner inden for styrketræning. 

Kreatin øger præstationen

Kreatin kan tages som et supplement til den daglige kost, og er kendt for sin præstationsfremmende effekt på kortvarig høj intensiv træning. Det er naturligt forekommende organisk syre, som vi som mennesker selv producerer i lever, nyre og en smule i bugspytkirtlen. Du finder hele 95% af kroppens kreatin indhold i skeletmuskulaturen. Derfor er det et oplagt tilskud at tage til at øge musklernes præstation til træningen, da det allerede er i kroppens muskler.

For at opnå effekt af kreatin skal det tages over en længere periode, da det gradvist bliver akkumuleret i musklerne over dage og uger. Hos only approved kan du finde kreatin, som kan tage din muskel præstation til nye højder.

Få bivirkninger ved Kreatin

Man kan hurtigt tænke at det bør være farligt at tage et tilskud som kreatin, nu hvor det kan øge muskelmassen. Måske sammenligner du det lidt med doping? Men her skal du huske på at kreatin er naturligt forekommende i menneskekroppen allerede, af denne grund er der meget få bivirkninger, men dog er der alligevel en lille håndfuld sjældent opstående bivirkninger som kan bindes sammen med indtag af kreatin.

Dette er blandt andet nyre problemer, angst, tungt åndedræt og træthed. Dog skal det siges at de fleste forskningsrapporter mener at kreatin ser ud til at være et sikkert tilskud. 

Derfor skal du supplere med kreatin!

Hvis du ønsker større muskler og bedre præstation er kreatin et oplagt valg at bruge som kosttilskud, da det kan give dig mere energi til musklerne. En øget andel af kreatin i musklerne kan udsætte mælkesyreproduktionen en lille smule, sådan at du lige får den sidste gentagelse eller kan styrketræne med lidt mere vægt på. 

Hvis du derimod er mere til cardio, kan kreatin ikke gøre den store forskel på udholdenheden. Ved for eksempel langdistance løb er det nemlig andre funktioner i kroppen der udnyttes, og dermed vil kreatin ikke være den store hjælp. Her er der dog mange andre tilskud på markedet, som kan være gavnlige. 

Hvordan skal du tage din kreatin?

Kreatin kommer i pulver- og pilleform. Den mest almindelig på markedet er dog klart pulver uden tilsat smag. Det er muligt at blande kreatin pulver op med rent vand og drikke det, men hvis du er mere til juice eller smoothies er det lige så oplagt at komme i der.