Hvad er der så særligt ved Bornholm? Bornholm er en ø i Østersøen syd for Sverige. Øen tilhører Danmark, men adskiller sig meget fra resten af landet ved at have en helt anderledes natur. På Bornholm har man også en meget anderledes dialekt, som mange kan have svært ved at forstå. 

Bornholm er særlig i sin historie også. Hammerhus er et eksempel herpå, hvor den gamle ruin minder os om gamle tider. Her forsvarede man øen fra, og senere fungerede det som statsfængsel, hvor blandt andet Leonora Christina og Corfitz Uldfeldt sad. 

Der findes også bunkere på Bornholm. Øen blev besat d. 10 april 1940 og blev først befriet senere. En tysk søofficer nægtede at kapitulere til Sovjetunionen. Derfor blev Bornholm bombet af sovjetiske styrker i 1945. 10 mennesker blev dræbt. D. 9 maj befriede sovjetiske tropper øen. De forlod først øen et år senere. 

Bornholm er også særlig på grund af sin natur, hvor man finder granit, som er blevet brugt til Christiansborg. Der er mange stenbrud på Bornholm, hvor det største er Stubbeøløkken. Der findes stor biodiversitet på Bornholm, og tæt på Hammershus vokser der 300 forskellige planter. Man finder også sjældne arter her. Desuden findes der fugleedderkopper på Bornholm og ni forskellige flagermus arter. Der er også bisoner på Bornholm.  

Du finder udover det utrolig natur, en venlig befolkning og Nordeuropas største minigolf park. Der er 3 minigolfparker på Bornholm, og de er alle fuld af udfordringer og egner sig til alle niveauer. Hvis du er vild med minigolf, må du besøge Bornholm. 

Øen er dermed et besøg værd af mange årsager. Du kan opleve historiens vingesus, se smuk natur og opleve en masse, mens du er af sted. Bornholm kan besøges via bil og færge. Det er også muligt at flyve til øen, hvis man ønsker det.