For det første, er grøn farve afslappende for øjet og giver os en følelse af sundhed. Dette skyldes, at grøn er lig med naturen og dermed forbinder os på en dybere level med jorden. For det andet, er grøn også forbundet med penge og rigdom i mange kulturer. Således kan grønne lamper hjælpe os med at slappe af samtidig med, at de tiltrækker velstand. Endelig, Lamper i almindelighed og hængelamper i særdeleshed bliver mere og mere populære i indretningen, da deres designs er unikke og personlighedsfremmende.

Grønne lamper findes i mange forskellige designs.

Nogle af de mest populære er messing- eller bronze-lamper, krystal lamper, glaslamper og retro lamper. Disse typer af lamper vil give et rum en unik varme, der giver liv til ethvert rum. Lampens design bør imidlertid ikke være det eneste bekymring, når du vælger en ny lampe til dit hjem – lyskilden er mindst lige så vigtig! Glødelamper udskifter ofte LED-pærer pga. den lavere varmeudvikling og dermed øgede energibesparelser. Et godt tip når det kommer til valget af pærer er at vælge en pære med justerbar lysintensitet (lysdimension), som kan bruges til forskellige formål: stille hyggelig baggrundsbelysning eller arbejdslyset på skrivebordet. 

Hvad angår farven på lyset…

Så er grønt et behageligt blidere alternativ end hvidt lys. Dette garanterer mindre eye-strain selv under lange arbejdsperioder foran computeren. Selvom der skal bruges lidt flere penge på at investere i en god lamp designer produkt, som vil holde længere tid, så vil energibesparelserne balancere disse udgiften over tid – især hvis du investerer i en LED-pære! Krystal eller glasperler indpakket rundt om metalstangen øger den visuelle appel yderligere – Det ser uber-luxuriøst ud! Tilføjelse af plante bladene ovenpå indpakningen har den positive effekt at neutralisere elektronisk stråling fra lampen (og computer/tv etc.), som ellers kan have negativ indvirkning på vores helbred over tid. 

 

Derudover anses det generelt for at være sundere at have planter i huset – De producerer ilt der renser luften for usunde dampe fra rengøringsmidler/madlavning etc.. Man kan sig selvfølgelig altid gå den kortere vej via aircondition/aircleaner modeller men ofte vil disse have negative effekter for miljøet (og budget!). At have friske planter i huset har altså dobbelt positiv effekt – Dels fordi det renser luften men også virker beroligende/afstressende pga den friske lugt samt visualiseringen af naturen (hvilket vi jo har brug for). I modsætning hertil har mosting/kunstige planter negativ effekt idet de typisk indeholder giftige stoffer – De virker altså direkte modsatte! Husplanter fungerer altså ligeledes som “grønt” filter omkring din nye flotte grønne lampe!    

Konklusionen

Der er masser af grunde til hvorfor man skal have en grøn lampe i sit hus! Grønfarven har beroligende effekter for os mennesker, da vi forbinder den med naturen – Dette giver os fred i sindet og ro til at slappe af efter en lang dag med stress pе jobbet etc.