Motion er vigtigt både for store og små – Det holder os i form og er samtidig en god måde at socialisere på og møde nye venner. Men for de fleste af os kan det være svært at få motivationen frem hos vores børn til at løbe en tur eller starte til sport alene. Derfor er det en klar fordel hvis i finder en sportsgren som dit barn syntes er sjovt og giver dem mulighed for at møde nye venner de kan lege med. På den måde føltes motion ikke som en pligt, men som en hobby og en måde de kan møde nye venner på. Hos Nysport.dk kan du se en hel oversigt og sportsgrene og sportsklubber i dit område – så bliver det ikke meget nemmere!

For nybegynderen

Hvis dit barn er ny til sport eller ikke har motioneret på regelmæssig basis før, så er det vigtigt at du finder en sport der føltes komfortabel for dit barn. Hvis dit barn ikke kender nogen der går til samme sport, kan det være svært at lokke dem med. Derfor er det vigtigt at du finder en sportsgren, de syntes lyder sjov og foregår i afslappede omgivelser. Sæt dig ned og snak med din barn om hvilken fysisk aktivitet de finder glæde i, og hvad de er gode til. Måske elsker de at løbe i det fri, eller måske er de vildt gode til fodbold. Så kan i kigge på oversigter over sportsgrene i jeres område og finde lige den sport der passer til dem!

For enspænderen

Hvis dit barn ikke er super glad for tanken om holdsport, og måske er mere tryg ved tanken om individuel motion, kan i undersøge sportsgrene der har fokus på den enkelte og ikke foregår i hold. Her er eksempelvis atletik eller svømning rigtig gode muligheder, for det aktive barn, uden at det foregår i hold. Med atletik får dit barn mulighed for at bruge en masse energi, og udmærke sig indenfor forskellige discipliner. Men selvom svømning og atletik som udgangspunkt er individuelle sportsgrene, foregår træning i hold, hvilket betyder at dit barn stadig har mulighed for at lære andre at kende, og få følelsen af samhørighed.

For holdspilleren

Er dit barn meget glad for tanken om at træne i hold? Så bør i sammen undersøge sportsgrene, hvor der er vægt på fællesskabet og holdånden. Her er sportsgrene såsom håndbold eller fodbold, rigtig gode muligheder. Her trænes der og udspilles der kamp i hold, hvor fællesskabet er i fokus. Men måske er dit barn ikke så glad for de klassiske holdspil, men ønsker stadig at være en del af et hold. Så er gymnastik et oplagt valg, hvor bevægelse, smidighed og høj fysisk aktivitet mødes. Her trænes der og opvises der i hold, på en sjov og kreativ måde.