Vores hjerter banker for vores børn – sådan er det bare – og derfor vil det også ligge dig på sinde, om dit barn nu har det godt socialt og har gode venner. Her får du nogle gode tips til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at kickstarte relationerne.

Vi elsker dem, men de gør os også bekymrede på en daglig basis. Vores børn er så vigtige for os, at vi ikke kan lade være med at tænke (og sommetider også overtænke), hvordan de har det. Ikke mindst når det kommer til deres venner og sociale liv, bekymrer vi os. Derfor vil vi naturligvis gerne hjælpe dem, så godt som vi kan. 

Start et fællesskab i fællesskab med barnet

Du kan med fordel hjælpe dit barn med at stable et fællesskab på benene. Det er der mange muligheder for – tjen penge til dit sportshold er bare én af dem. Ved at få børnene til at gå sammen om at tjene penge til deres sportshold vil de have et fælles mål at arbejde hen mod. Det er en rigtig god måde naturligt at blive knyttet sammen på.

Det kan også være, at dit barns skoleklasse længe har drømt om at komme på en hyttetur eller endda en udlandsrejse. Her kan det også være en mulighed at hjælpe dem med at organisere sig for at samle penge ind til aktiviteten. Kageservice er én af de populære metoder, og du kan eventuelt invitere børnene til en bagedag, hvor I bager sammen. Hernæst kan kagerne sælges via en smart webshop, og så kan pengene lige så stille vokse og forvandle sig til en hyttetur. 

Kunsten ikke at gøre for meget 

Som forælder kan man have tendens til godt at ville løse barnets problemer – nogle gange i et lidt for vidt omfang. Faktisk er det lidt af en kunst at gøre nok, men ikke for meget. Det gælder også for barnets relationer. Her kan du gøre så og så meget, men resten er op til barnet, og dén kemi han eller hun har med de andre børn. 

Ved at hjælpe barnet med at stifte fællesskaber danner du en ramme, indenfor hvilken barnet selv kan boltre sig. Du er altså med til at skabe arenaer, hvor det er nemmere at få venner og føle sig knyttet til de andre børn. På den måde er der en rigtig fin balance mellem barnets egen indsats og din hjælp.