Er du ejer af en gnaver, er det relevant at tænke over, hvilket slags udstyr og tilbehør, du kan anskaffe til det. Der er flere muligheder, og du kan også forsøge at tænke kreativt. Dette kan du læse mere om i denne artikel. Du får også god idéer og tips. At eje en gnaver kan være spændende og berigende – både for gnaveren, men også for dig som ejeren. Gnaverudstyr findes i mange variationer og typer, og du kan finde det hele på nettet. Det kan også fungere som god inspiration blot at sidde og kigge. Læs mere om nogle af mulighederne herunder.

Løbehjul, tunneller og huse

Udstyr til din gnaver kan fx bestå af løbehjul, tunneller og huse. Det er tre eksempler, som tjener meget forskellige formål. Her vil vi gennemgå dem, så du har bedre mulighed for at tage stilling til, om de er noget for dig og din gnaver, og hvilke formål de muligvis kan tjene.

Et løbehjul er et stort hjul, din gnaver har mulighed for at gå ind i og så ellers løbe rundt på stedet. Dette kan faktisk være en ret effektiv måde for din gnaver at få motion på. Det er nemlig vigtigt, at din gnaver har mulighed for at røre sig i løbet af dagen, når den føler behov for det. Og det kan være ret begrænset i et bur. At give din gnaver udstyr, der giver denne mulighed, er altså ret vigtigt.

Med tunneller har du mulighed for at påvirke din gnavers instinkter. I naturen lever de nemlig de huler, gange og tunneller, så du vil med det samme oplever, at din gnaver begynder at undersøge tunnellerne nysgerrigt. Faktisk vil din gaver undersøge dem for et muligt bo, hvor den kan slå sig ned, bygge rede og opholde sig. Det er også en god måde at aktivere din gnaver på, og du kan udvide de mange gange med toiletruller eller køkkenruller. Din gnaver kan bruge timer på at kravle rundt, slappe af og udforske.

Et hus i buret er en vigtig ting, da det skaber en mulighed for din gnaver til at kunne krybe i skjul og sikkerhed. Hvis din gnaver ikke har denne mulighed, kan den hurtigt blive stresset. Det er altså vigtigt, at din gnaver har mulighed for at trække sig, hvis den føler behov for dette, og her er et hus en oplagt mulighed.