Det er altid svært at gøre sig klog på hvad man skal vælge af materiale til sine nye fodboldstøvler. Om det er til græs, kunst eller grus, så er materialet vigtigt og det hele handler om, at du opnår den bedste komfort mens du præsenterer på fodboldbanen.

Materialet har meget at sige, når det kommer til pasform, vægt og krav til pleje af fodboldstøvlerne. Derfor vil vi nu gennemgå hvad de forskellige materialer kan gøre for dig og dine fødder. Dette gør vi for at sikrer dig den bedste oplevelse og sørger for at du foretager dig det rigtige køb:

Læderstøvler

Hvis du vælger læderstøvler vil du kunne opnå den bedste pasform, fordi at læderet former sig efter dine fødder. Fodboldstøvler i læder, kan endda bearbejdes således, at de udvider sig yderligere og vil derfor ofte være velegnede, til dig der måtte have bred fødder.

Samtidig yder støvler af læder, ofte bedre beskyttelse til fødderne, så stemplinger og hårde tacklinger på fødderne, ikke er nær så udsatte som når man bruger støvler af f.eks. mikrofiber.

Du vil ligeledes få et par støvler, som ikke er generet af fugt og sved, men lader dine fødder ånde. Dette er den største faktor til at fodboldstøvler af læder er den foretrukne støvle til folk der ofte får vabler.

Den gode pasform kommer dog ikke uden en hage. Læderstøvler kræver nemlig meget pleje i forhold til de andre valg af materiale der er på markedet. De skal både vaskes efter hver træning, sørge for at de tørrer helt og skal ofte smøres med læderbalsam.

Mikrofiber

På den anden hånd kan du vælge fodboldstøvler i mikrofiber, som er lavet af et utroligt let materiale. Mikrofibers lethed gør, at det bruges til de fleste speed-støvler og kan være værd at foretrække, hvis man gerne vil fremstå som den hurtigste mand på banen.

Mikrofiber er en de tyndere end læder, hvorfor dine fødder også er ekstra udsatte i nærkampe og tacklinger. I dag forsøger producenterne, at få støvlerne til at føles, mere og mere som når man ikke har sko på – altså har bare fødder, så det giver næsten sig selv, at man er dårligere beskyttet end hvis man har læderstøvler på.

Støvlerne leder sved og fugt væk fra dine fødder og lader dermed dine fødder ånde. Ligesom læderstøvlerne kan dette være en stor faktor til at undgå vabler efter træning eller kamp.

Fodboldstøvler i mikrofiber er nemme at gøre rene og vedligeholde. De er dog ikke lige så slidstærke og langtidsholdbare som læderstøvlerne og alt efter hvilken pris og kvalitet du har købt, kan du ikke regne med at støvlerne i mikrofiber har en særlig lang levetid.