Mange mormødre og farmødre kaster sig over strikke- og hæklearbejdet, når der bliver sat børnebørn i verden. Dette er både hyggeligt for bedsteforældrene, og rart for forældrene. På den måde kan man som bedstemor gå i gang med hyggelige projekter, mens man som forældre får lidt nyt til sit barn. Dog kan det være relevant at vide, hvilke typer garn man bør indkøbe, når der skal strikkes til de små.

I dag er mange kræsne, hvad angår både kvalitet og fremstilling af materialer, de skal klæde deres børn i. Nogle vil have det økologisk, mens andre vil have det temperaturregulerende. Heldigvis er valget let at gå til.
Noget af det bedst og samtidig billigste er Drops garn.

Økologisk garn

De fleste forældre vil det sundeste og det bedste for deres børn. Vælger man at gå i gang med projekter til børn, kan man derfor med fordel købe økologisk garn. Dermed ved man, at der ikke indgår diverse giftstoffer eller usunde farvestoffer i materialet.

Vælger du økologiske materialer, kommer barnets hud ikke kontakt med den type af gift, der ellers kan være brugt til eksempelvis bomuldsgarn fra bomuldsplanter.

Økologisk garn er ikke kun en bedre løsning for vores børn, men for os selv og naturen generelt. Køber man økologisk uldgarn er man også forsikret, at dyrene ulden er udvundet fra, har haft en god tilværelse.

Strik til babyer

Det er populært med hjemmestrik til de helt nyfødte. Det er dog vigtigt med et nyfødt barn, at de hverken har det for koldt eller varmt. Skal man strikke eller hækle kan man med fordel købe garn i uld.

At foretrække er alpakaulden, der ikke kradser i samme grad som andet uld kan gøre. Uldgarn er svedregulerende. Med svedregulerende garn, kan du putte din baby i hjemmestrik om sommeren, uden det bliver for varmt for den lille.

Som den eneste type garn er uldgarn bakterie- og lugthæmmende. Er der derfor gamle grødrester eller lidt gylp her og der, kan tøjet blot vasket mildt, og det vi være klar til den lille igen.

Hæklet legetøj

De seneste år er det blevet populært at skille sig af med plastiklegetøjet på børneværelset, og i stedet kaste sig over det hjemmelavede legetøj. Det er blevet meget populært at hækle legetøj, uroer og barnevognspynt i garn.

Mange kan finde det mindre nødvendigt, at garnet skal være blødt eller økologisk, når det blot er til legetøj. Det er ikke noget der skal meget i kontakt med barnets hud. Dog skal man være opmærksom på, at babyer ofte propper hvad som helst i munden. Strikker man legetøj til de helt små, er det derfor en god ide at købe de typer af garn, der ikke kan være skadelige eller usunde.

Når man hækler legetøj til børn, er det i ofte udseende og holdbarhed, der spiller den vigtigste rolle. Mange børn kan godt lide farver, og det kan derfor være en god idé at købe garn i lidt gladere farver. Ligeledes skal legetøj holde formen. Her kan der med fordel bruges garn der er fremstillet unaturligt. Det er ofte billigere og holder formen godt.