Vil du gerne rekruttere de mest kvalificerede kandidater til en stilling, uden at du selv behøver at røre en finger? Vil du gerne fremskynde ansættelsesprocessen, og finde en dygtig medarbejdere på blot få uger? 

Der er med garanti også andre arbejdsopgaver, som du brænder mere for end at sidde og foretage telefonopkald og jobsamtaler. Derfor benytter mange virksomheder sig i stedet af headhunting. Vil du gerne blive klogere på, hvad headhunting kan gøre for dig og din virksomhed? Så læs med her.

Hvad er headhunting?

Når du skal rekruttere nye medarbejdere til en stilling, så kræver det et hårdt forarbejde for at sikre sig, at du kun får fingrene i kvalificerede kandidater. Der skal skrives et stillingsopslag, blive foretaget indledende samtaler, jobsamtaler, og måske skal der også foretages personlighedstest.

Alt dette og meget mere kan en headhunter klare for dig. En headhunter shanghajer potentielle kandidater til stillingen gennem en kvalificeret ansættelsesproces. Headhunting foregår ofte diskret og uden om de offentlige stillingsopslag, hvilket sparer dig værdifuld tid. Derfor er headhunting også et effektivt værktøj, hvis du gerne vil fremskynde en ansættelsesproces. 

Headhunting skræddersys til din virksomhed

Måske tøver du med at ansætte en headhunter fordi du tænker: Hvordan kan en fremmed person fra et headhunting firma påtage sig det ansvar, at ansætte medarbejdere for en virksomhed, som de ikke selv arbejder i?

Det er vigtig at forstå, at headhunting er en service, som skræddersys til den virksomhed, som de ansætter for. Før ansættelsesprocessen overhovedet går i gang, så vil en headhunter bruge tid på at sætte sig ind i din virksomhed, jeres vision, brand, kvaliteter og meget mere. Når den potentielle kandidat kontaktes, så er det på vegne af din virksomhed og jeres vision. Det er dit brand, som i og for sig bliver “solgt” til den potentielle medarbejdere – og dette har en headhunter god erfaring med. 

Diskret headhunting

En af de store fordele ved at bruge headhunting til din virksomhed er, at en headhunter arbejder diskret. For det meste ville man finde medarbejdere gennem offentlige stillingsopslag, som alle og enhver kan tilgå. Der er nogle virksomheder, som ikke ønsker at offentliggøre deres stillingsopslag af flere grunde. 

Det kan for eksempel være at din virksomhed søger kandidater fra en konkurrerende virksomhed, som helst ikke skal vide, at I er i kontakt med deres medarbejdere. Med headhunting så er din virksomheds diskretion 100% garanteret. De potentielle kandidater kontaktes uden om stillingsopslag enten telefonisk eller via mail, og interaktionen holdes fuldkommen fortrolig hos begge parter.