Nogle gange kan man godt føle sig rigtig dum, når det kommer til sex og samliv med en partner. Det er de færreste der føler de altid har styr på hvordan det hele hænger sammen og nogle gange har man bare brug for lidt ekstra hjælp.

Her kan du læse mere om hvordan du kan blive klog på dit eget sex og samliv.

Snak med partneren

Hvis der er lidt knas i sengen eller i samlivet med partneren, så kan det ofte brygges ned til dårlig kommunikation. Hvornår er for eksempel det sidste tidspunkt du og partneren satte jer ned og havde en seriøs samtale omkring jeres forhold?

Det kan godt virke en del skræmmende at skulle sætte sig ned og snakke om status af jeres samliv. Men nogle gange er det lige præcis det der skal til.

Tag også gerne sexsnakken op. Er i tilfredse med jeres sexliv eller er der noget der mangler? Er der noget der er irriterende at den ene gør, som den anden ikke bryder sig om? Er der nogle ting i gerne vil prøve af?

Har i noget sexlegetøj en af jer gerne vil prøve af? I så fald kunne det være en god julegave – og samtidig en måde at undgå lidt af al juleræset.

Læs online guides

Hvis du gerne vil blive lidt klogere på den tekniske del om sex, hvilke sexstillinger i kan prøve af eller måske lidt mere info om, hvordan man har et godt samliv, så er der masser af guides på nettet. Alt hvad du skal er såmænd på at søge efter dem.

letstalkaboutit.dk kan du for eksempel finde en række gode guides omkring alle de ovennævnte ting. Så der er noget helt grundlæggende du gerne vil vide mere om, så er dette en god ressource.

Hvis du finder en god artikel, så kan du eventuelt vise den frem til partneren og bede ham eller hende om at læse den også.

Spørg vennerne ad

Nogle gange kan det også være rart at få lidt personligt hjælp og guide fra sine venner.

Så hvis du er komfortabel med dine venner og ikke har noget imod at snakke om dit sex eller samliv med dine gode venner og veninder, så prøv at bringe emnet på bane. Snak i al fortrolighed om hvad det er netop dig og partneren har svært ved. Måske har din ven prøvet noget lignende?