Sidder du dårligt ved dit kontorbord, når du skal arbejde, eller har du problemer med smerter i led og muskler, efter at have siddet i mange timer ved dit kontorbord, får du her et par gode tips med på vejen, som måske kan hjælpe dig.

Find dit nye retro-vækkeur nu.

Hæve sænkebord

For det første kan det være en rigtig god idé at få dig et hæve sænkebord, hvis du ikke allerede har det.

Der er stadig mange mennesker, der arbejder ved et stationært kontorbord, og det er en skam, da det virkelig kan være en fordel for din krop at have mulighed for at kunne arbejde op stående position. Får du et hæve sænkebord, er det også vigtigt, at du husker at gøre brug af hæve funktionen flere gange om dagen.

Find eksklusive ure hos clocks.dk.

Ergonomisk kontorstol

Det er også meget vigtigt at gå op i, hvad du sidder på i løbet af sådan en arbejdsdag. Du kan nemlig ende med at få rigtig mange smerter i kroppen, hvis du ikke har dig en ergonomisk kontorstol med masser af støtte til din krop.

En ergonomisk kontorstol koster som regel lidt mere end de almindelige kontorstole, som du kan få i møbelbutikker, men det er altså pengene værd at bruge lidt ekstra på at få en rigtig god stol, hvor du er sikker på at få den støtte, som din krop har brug for.

Bevægelse i løbet af dagen

Så er det også et godt tip at begynde at bevæge dig lidt i løbet af en dag. En krop har ikke godt af at sidde stille i en stol mange timer om dagen uden variation. Derfor er det blandt andet godt at begynde at stå op ved dit hæve sænkebord, men det er også godt at bevæge dig lidt.

Så kan du bl.a. gøre det til en vane at gå en lille tur på 5-10 minutter en gang hver eller hver anden time, kan din krop have rigtig godt af det. På samme tid kan det også være godt at lave ryg- og nakkeøvelser, så du styrker musklerne i disse områder, der kan være særligt udsatte.

Ekstra støtte til arme, nakke og fødder

Sidst, men ikke mindst, er det også godt at få dig en kontorstol, hvor der er godt med støtte til bl.a. arme, nakke eller fødder, alt afhængig hvilke områder du har problemer med.

Har du fx nemt ondt i nakken, er det godt at få en kontorstol med nakkestøtte. Eller har du smerter i dine arme, er det også godt med armlæn på din ergonomiske kontorstol, så du kan hvile dem i løbet af din arbejdsdag.