Efter gymnasiet, handelsskolen, erhvervsuddannelsen eller noget helt fjerde er der rigtig mange, der vælger at læse videre. Det er dog langt fra alle, der er så privilegerede at bo i nærheden af en af de byer, hvor det er muligt at videreuddanne sig, og derfor er der er rigtig mange, der bliver nødt til at flytte væk fra det område, hvor de kommer fra. Eftersom dette er tilfældet for mange, er der rigtig stor kamp om de boliger, der er til rådighed i studiebyerne, og det gælder derfor om at være parat, når boligjagten sættes i gang. Her i artiklen finder du tre gode tips til din boligjagt som studerende.

En by der matcher studiet

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvad det er, du gerne vil studere. Derefter skal du finde ud af, hvor denne uddannelse udbydes henne, hvorefter du skal vælge, hvilken af de byer, som tilbyder uddannelsen, du ønsker at flytte til. Nogle har ikke noget imod at pendle, når de studerer, men det mest optimale er uden tvivl af finde en bolig, der er placeret i den by, hvor du skal studere. Hvis du skal studere i Aalborg, kan du kigge efter bolig på boligninja.dk.

Sæt et passende budget

Når du har besluttet dig for, hvor det er, du vil flytte hen, skal du have styre på pengene og hermed økonomien. Inden du begynder den helt store boligjagt, bliver du nødt til at lægge et budget. På den måde sikrer du dig, at du ikke kommer til at stå i noget, som du ikke har råd til, og du slipper også for at skulle ud at tage et lån. Find først ud af, hvor meget du har til rådighed til indskud, og efterfølgende hvor mange penge du har råd til at betale i månedlig husleje.

Hav en opsparing klar

En tredje rigtig god idé er, at du sørger for at have en opsparing, inden du skal til at finde bolig. Ved at have en opsparing sikrer du dig selv økonomisk sikkerhed, da den kan hjælpe dig i forbindelse med indskuddet, hvis du har et par økonomisk stramme måneder, eller der skulle opstå uforudsete udgifter. Denne sikkerhed i form af en opsparing kan mindske bekymringer og stress, da økonomien ikke bliver et element, som du skal tænke på hele tiden under din studietid.