Skriv en sang, der er oplagt

Først og fremmest, så skal du tænke på, om det er ideelt med en festsang til festen. Der er nogle fester og anledninger, hvor det er normalt med festsange, men der er også andre fester, hvor det ikke er så almindeligt, at man synger fællessang. Dog er det ofte bygget på traditioner, og hvis i har tradition for at synge festsange når i er samlet, så er det naturligvis dét i skal gøre.

En rigtig festsang, er en, hvor man få gæsterne til at grine, som skaber latter, uden at udstille nogen.

Vælg en melodi som de fleste kender

Når du skal igang med at skrive en sang, kan du måske finde noget inspiration på https://festsangetaler.dk/ til din sang. Det er en fordel at vælge en melodi til din sang, som de fleste kender, og kan synes med på. Dertil bør det ej heller være en sang, hvor man skal op i nogen høje toner, da det vil holde nogen fra i at synge. Hvis du ikke selv, er den store sangskriver, kan du betale dig til en god og personlig festsang. Du kan se priser her.

Hold den i en passende længde

Det er måske ikke en fornøjelse for alle, at synge fællessang, og derfor skal man også tage hensyn til, at sangen ikke bliver alt for lang. Det kan være svært, hvis man har rigtig mange ting, budskaber og oplevelser, som man gerne vil have med i sangen. Kunsten er dog, få så mange informative informationer på så få vers som muligt. Det er noget af et puslespil, som man skal få til at gå op. Da sangen ikke bør være for kort, men ej heller for lang. Det normale er, mellem 4-6 vers, alt efter hvilken melodi det er.