Det kan godt være et lidt tungt emne både at forholde sig til, men også at læse om. Du er nået så langt at du er på denne artikel, så kan du også føre det til ende med at læse den færdig. I bedste tilfælde kan denne artikel blive dit skub til, at du får en bedre økonomi. Uanset om du står i en økonomisk besværlig situation eller om du bare ønsker at få en bedre økonomi, så er denne artikel noget for dig.

Overblik og overskud

Først og fremmest gælder det om for dig at skabe dig et overblik og for at du kan skabe dig et overblik, så skal du også have overskud. Det gælder ikke kun om at få overskud på kontoen, men du skal også selv have det for at få det. Ja det er klart nemmere at få et personligt overskud, hvis der også er økonomisk overskud. Men ikke desto mindre er dette en proces der kræver tid og du skal derfor sætte et par dage af til at kunne gennemføre den. Du skal igennem mange tal og meget læsning og derfor er det vigtigt at du har overblikket og overskuddet, så du får gjort dig de rigtige beregninger. Du skal have styr på dine indtægter og her gælder det ikke kun din løn, men også alle de andre beløb som du får ind på din konto, som dine feriepenge og tilskud som boligsikring og så skal du til sidst fastlægge det beløb du har i gennemsnit hver måned. Træk dine faste udgifter fra dette beløb for at kunne få et overblik over dit rådighedsbeløb. Det er ikke så tit du kan lave ændringer i din indtægt eller faste udgifter medmindre du tager drastiske midler i brug.

Rådighedsbeløbet er din mulighed

Det er derfor du skal fastlægge dit rådighedsbeløb, først og fremmest så får du en idé om, hvad du kan tillade dig at bruge, men du får også et indblik i om du eventuelt kan ændre på nogle vaner. Kan du det kan du i sidste ende også komme ud med større overskud på kontoen. Har du derimod økonomiske problemer der kræver handling nu så kan du se på dine muligheder for at optage et lån. Det er vigtigt før du gør det at du overvejer dine muligheder og låser godt op på dem. Her kan du finde forbrugslån oversigt og der er også mange muligheder for at optage billige lån.